Ford Mondeo: Sleutels niet goed, CV werkt niet (Niels????)

Bouwjaar: 1996

Onlangs heb ik een Ford Mondeo Ghia Kombi gekocht bij een merk onafhankelijk garage. Bij thuiskomst bleek de reservesleutel niet te passen en de rode "master" sleutel ook niet. Nu heb ik maar één sleutel die past. De garagehouder werkt niet mee om het op te lossen. Hij zegt dat hij de sleutels zo van de vorige eigenaar heeft gehad en kan er ook niets aan doen. De sleutel die wel past is een "dunne" sleutel, dus van coderingsproblemen lijkt mij geen sprake. De zwarte en rode reservesleutels zijn een dik model. Ook heb ik er 2 afstandbedieningen bijgekregen van het merk Gemini Car Alarm Systems. 1 afst. bed. werkt goed op de CV. Alleen als het alarm afgaat dan zie ik alleen m'n alarmlichten knipperen maar hoor verder niets. Kan ik hier uit opmaken dat dit later is ingebouwd? Beide afstandbedieningen hebben een andere code (7218 en 7208) en zijn verschillend van model. Van één is de batterij leeg dus die heb ik nog niet kunnen proberen. Nog een probleem; als ik de auto open wil doen zonder afst. bed. dan werkt de centrale vergrendeling niet. De achterportieren krijg ik dan niet open want ze staan op kinderslot. Dit mag toch niet kunnen?? Wat als de afst. bed. leeg is of kapot gaat!!
Het is een heel verhaal maar zien jullie kans om mij duidelijkheid te geven over hoe dit allemaal kan en wat het ongeveer kost om een sleutel bij te laten maken?

Deze tekst is later toegevoegd:
Inmiddels heb ik de zekering van de centr. vergr. eruit gehaald en toch deed de CV het nog via de afstandbediening. Ook is de sirene van het alarm eruit gehaald. Mijn vermoeden is dat het CV gedeelte van Gemini is en dat het originele CV gebeuren uitgeschakeld is. Eveneens blijft het alarm-lampje onder het rijden knipperen. Ik ga naar een Gemini-dealer bij ons in de buurt om meer duidelijkheid te krijgen. Desondanks zijn meningen en/of suggesties van harte welkom. O ja, de rode sleutel heeft een andere vorm dan de sleutel die het wel doet. Denk dat de sloten vervangen zijn. Mondeo sloten zijn toch slecht?

goldtop

Geplaatst door goldtop (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Niels8175 (0) PRO, 19 jaar geleden

kom ik morgen op terug..

ik moet nu heel snel weg,en heb het verhaal gelezen,maar geen tijd voor antwoord..

komt moge.

sorry

niels

jm72 (0), 19 jaar geleden

Het originele wordt vaker uitgeschakeld, omdat er nogal eens een storing is in het alarmsysteem van Ford zelf. Dit was ook bij de mijne gebeurt. De zekering zat er niet eens in. Het alarm ging namelijk spontaan af, hetgeen veroozaakt werd, bleek na eigen onderzoek, door een niet sluitende 'door ajar switch'. Het Gemini systeem ken ik niet, het originele werkt nu wel bij mij maar niet elke dealer wil/kan het systeem nakijken. Kun je ook beter zelf doen :-)

Niels8175 (0) PRO, 19 jaar geleden

ja,ford sloten zijn niet de beste sloten.

de dealer kan alle sleutels als een hoofdsleutel programmeren.dus kleur doet er niet toe.

wel moeten natuurlijk de sleutels passen.dus als je drie sleutels hebt,die passen op de sloten,dan is er geen probleem met programmeren.

verhaal van de CV zegt mij zo niets.dat kan van alles zijn,en moeilijk te beoordelen,vooral omdat er door derden van alles aan veranderd is.

als je 2 verschillende code's in je AB hebt staan,zal de ene het waarschijnlijk niet doen.zal morgen eens aan collega vragen,die alarmsystemen monteerd.

word vervolgd

niels

goldtop (0), 19 jaar geleden

Niels, heb je al met je collega overlegd?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.