Ford Transit Connect: raar geluid in de motor

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.8 TDCI 90pk

Hallo. Heb hier een Ford Transit connect met een raar geluid in de motor.Motorcode :HCPA 1.8TDCI 90 pk. (het lijkt op een drijfstang met speling of een kapotte verstuiver) Ook als de motor draait dan komt er een wit-blauwe rook uit de uitlaat die ruikt naar onverbrande diesel. De auto start goed maar het lijkt of hij maar op 3 van de 4 cilinders draait. Zijn er met dit type motor problemen met de drijfstangen of zou het gewoon een verstuiver kunnen zijn?

Mvg. Geert.

GeertVD

Geplaatst door GeertVD (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Postie (0) PRO, 13 jaar geleden

Pistonpen lager wil wel eens kapot lopen bij deze type motor...
Compressie meten en je weet het.

GeertVD (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=Postie]Pistonpen lager wil wel eens kapot lopen bij deze type motor...
Compressie meten en je weet het.[/quote]
Hey Postie je had gelijk! vandaag motor uit elkaar gehaald. bleek dus dat de lagerschaal van de 4 de cil. volledig weg was.
Zuiger kwam niet hoger dan 4 mm onder het bovenste punt. Blijkbaar is er bij dit type meer problemen mee was op een duitse tweedehands site aan het kijken en bijna allemaal motorschade of motor klappert!(HCPA)

Nou motor helemaal vernieuwen, nieuwe lagers en drijfstang. en elke 10000 km onderhoud ipv 25000km zoals het in het boekje staat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.