Ford Mondeo: raar koelvloeistoflek

Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Halo iedereen
Men schoonvader zit met het volgende probleem: hij was aan het rijden en zag dat de motortemperatuur zeer snel naar het rood ging en is dan onmiddelijk gestopt, en wat bleek dat al het koelvloeistofwater rechtstreeks uit een darmpje liep. Meerdere malen proberen bijvullen maar het liep er onmiddelijk weer uit..dat darmpje zit namelijk waar de darmen voor de verwarming in de auto lopen. Juist naast de 2 dikke darmen voor de verwarming komt een klein darmpje naar buiten en staat naar beneden (de grond) gericht en hier komt alles utgelopen..
Is er iets aan de verwarming kapot of niet? en waarvoor dient dit darmpje normaal?
Ik hoor het graag
Alvast bedankt
Mvg anthony

anthony92

Geplaatst door anthony92 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

29 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 11 jaar geleden

Niet echt handig; om bij een defecte slang (dat je gewoon ziet) toch koelvloeistof bij te vullen. Zorg eerst dat je kapotte slang vervangt. Dán pas KV vullen.

fordmannetje (0) PRO, 11 jaar geleden

dat is de afvoer van de airco
daar loopt condenswater uit geen koelvloeistof!
is normaal.
dus je moet verder zoeken naar ander lek

anthony92 (0), 11 jaar geleden

Ja dat had ik wel gedacht dat het de afloop van de airco zou zijn maar al het water loopt er langs daar onmiddelijk weer uit het is daarom dat ik water heb bijgevuld voor te zoeken waar het uitliep en het liep allemaal uit dat darmpje uit..ik heb gehoord dat het mogelijk is dat er iets kapot is aan verwarming en dat daarom al het water langs daar naar buiten word gevoerd..Dat het niet in de auto zelf loopt..wat zou dit kunnen zijn?
alvast bedankt :)
mvg

lennart1585 (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik denk dat je kachelradiateur lek geslagen is dat is namelijk het enige onderdeel wat in de airco bak loopt van de koelvloeistof.

anthony92 (0), 11 jaar geleden

Is dit moeilijk zelf te vervangen? ik doe zelf alles aan men auto en autos van men ouders en vrienden..dus zou ik dit zelf graag oplossen..
mvg anthony

Postie (0) PRO, 11 jaar geleden

Jazeker kun je dat zelf vervangen, is wel een leuk klusje.. Hoe oud is de auto precies?

anthony92 (0), 11 jaar geleden

hij is van 2000 of 2001..moet daarvoor het hele dashboard eruit of ..? is dit veel werk? heb dit nog nooit gedaan..
alvast bedankt :)
mvg

Postie (0) PRO, 11 jaar geleden

Nee bij een 1.8diesel tot 2000 hoeft het dashboard er niet uit. 2.0 diesel vanaf 2001 wel

anthony92 (0), 11 jaar geleden

Ja en het is juist een 2.0 van 2000 of 2001 dus moet waarschijnlijk het dashbaord eruit ..is dit moeilijk en veel werk?
mvg

anthony92 (0), 11 jaar geleden

heeft iemand soms een how to ofzo voor de kachel radiateur te vervangen? dat ik niet onnodige dinges demonteer :) het dashboard demonteren lijkt me al veel werk..of niet?
alvast bedankt :) mvg anthony

Postie (0) PRO, 11 jaar geleden

Nee het dashboard hoeft er niet uit, mijn fout, koelvloeistof eruit, bekleding tegen het middenconsole bij de voeten links en rechts eruit. Dan zit er aan de achterzijde tegen het schutbord een plastic ventilatie tuitje, deze moet eraf. Dan zit de onderste bak van het kachelhuis met 6 klemmen vast, deze los en dan kan de bak met de radiator los, en kan je na losmaken van de slangen de radiator verwijderen.

lennart1585 (0) PRO, 11 jaar geleden

In je mailbox

anthony92 (0), 11 jaar geleden

sorry dat ik zolang niets heb laten weten maar heb nog niet veel tijd gehad.. en ik ga er dit weekend eens aan beginnen denk ik :)
dus het dashboard moet er niet uit eh? alleen middenconsole en dergelijke? heeft iemand anders een how to met eventueel foto's en dergelijke..? zou wel makkelijk zijn :).
En de auto heeft airco dus bij het demonteren van de kachel moet ik dan slangen van de airco ook losmaken of zitten deze ergens anders op? (is eerste keer dat ik zo een klusje ga doen..en weet niet echt waar je airco op aangesloten zit..).
En als ik slangen van de airco zou moeten loshalen loopt al de airco dan leeg of moet ik dan eerst de airco laten leeghalen in een garage, (of mag ik het zelf laten leeglopen?)

graag een antwoord.
alvast bedankt :)
mvg anthony

anthony92 (0), 11 jaar geleden

Kan iemand me soms helpen..?
alvast bedankt :)

mvg anthony

fordmannetje (0) PRO, 11 jaar geleden

groot advies..........laat het de garage doen!!!!!!!!!!
wat je nu allemaal zegt is erg gevaarlijk
je weet er blijkbaar niks van dus blijf er af voor je eigen veiligheid
airco is gevuld met koudemiddel (gasvormig) en staat onder druk!!
ten 2e als je kachelradiateur lek is (wat je niet eens zeker weet)gaat je dat denk ik ook niet zelf lukken.

anthony92 (0), 11 jaar geleden

Ja ok ik snap dat het gevaarlijk kan zijn, maar ik doe alles zelf aan m'n autos en die van mn vrienden en familie en dergelijke..
maar weet gewoon nog niet goed hoe het moet omdat ik dit nog nooit gedaan heb en wil het graag voor de eerste keer doen..je moet het tog eens leren..zo heb ik dat met alles gedaan hoor.
Wat moet ik dan doen..?
Kan iemand me helpen aub?
Mvg anthony

Ralf_Jensen (0) PRO, 11 jaar geleden

Zoals de Fordman zegt: LAAT dit doen. En dat je alles zelf doet is ook onzin. Je hebt de kennis niet, en het gereedschap niet..


Tja, als ik het zo terug lees, klinkt dit niet vriendelijk. Maar het is wel goed bedoelt. JE behoedt je ook voor onnodig hoge kosten.

Hans4040 (330) PRO, 11 jaar geleden

[quote=anthony92]En als ik slangen van de airco zou moeten loshalen loopt al de airco dan leeg of moet ik dan eerst de airco laten leeghalen in een garage, (of mag ik het zelf laten leeglopen?)[/quote]
Je mag zelf niet de airco leeg laten lopen; het is wettelijk geregeld dat het door een (STEK) erkende airco specialist moet gebeuren.
Het koudemiddel mag namelijk niet in het milieu komen.
En als je er geen verstand van hebt, laat het dan in een garage doen.

anthony92 (0), 11 jaar geleden

Dan vraag ik me af waarvoor deze site dient..?? Meestal als je om hulp vraagt sturen ze je onmiddelijk naar de garage, terwijl je al het gerief hebt zoals in de garage (ik tog) en heb 3 jaar autotechnieken gedaan en ben ook afgestudeerd als autotechnicus (al 2 jaar). En sindsdien zit ik elke dag aan auto's bezeg..dus ik ben geen sulletje dat niets weet en zou dit tog ooit eens voor de eerste keer doen..(kachelradiator vervangen).Ik vraag me gewoon af wat ik moet doen met die airco darmen..heb gewoon niet veel verstand van airco (maar wil het wel leren).
Zou iemand me dan AUB willen helpen?

bedankt
mvg anthony

fordmannetje (0) PRO, 11 jaar geleden

afgestudeerd?????
en dan deze domme vragen stellen
pffff
laat maar

anthony92 (0), 11 jaar geleden

Deze domme vragen??
Je moet alles EENS leren eh?! alleen over airco heb ik niets geleerd..en op school leer je niet zoveel hoor.. daar zeggen ze niet tegen je: "Haal dat dashboard er maar uit en steek eens een andere kachel..dingen zoals remmen en distributie en allemaal de belangrijke dingen..maar dit klusje toevallig niet..dus vertrouw me ;) ik wil gewoon weten wat ik moet doen met die airco darmen..

fordmannetje (0) PRO, 11 jaar geleden

dat antwoord is al lang gegeven!!!!
3 jaar autotechniek en afgestudeerd ,en niks van airco weten
ik geloof er geen bal van
je bent gewoon een doe het zelver.
niet erg hoor ,maar zeg het gewoon ,dan snap ik je vragen

anthony92 (0), 11 jaar geleden

Weet je laat het gewoon ik zal het wel zien als ik er aan bezig ben..;) wat is daar nu niet aan te geloven..?! serieus, voor airco te leren moest ik nog een jaar verder studeren maar ik ben op m'n eigen begonnen en had mijn diploma dusja zo zit het ineen.
En voor de 1000ste keer ik heb dit nog nooit gedaan, als jij voor de eerste keer ook iets moeilijkers moest doen wist je ook niet hoe en wat hoor ;) dat is zo bij iedereen ;).

Hans4040 (330) PRO, 11 jaar geleden

[quote=anthony92]Dan vraag ik me af waarvoor deze site dient..??[/quote]
deze site dient ervoor dat we elkaar helpen om technische problemen op te lossen.
Tot zover gaat het goed...
Maar een particulier beschikt niet over de juiste apparatuur om een airco installatie te onderhouden.
Deze apparatuur haald de installatie leeg, weegt hoeveel eruit komt, vacumeerd en vult weer met de juiste hoeveelheid koudemiddel en olie.
Vandaar dat iedereen hier zegt: laat het doen door een garage.

mvg.

fordmannetje (0) PRO, 11 jaar geleden

eindelijk geef je ons een keer gelijk hans
normaal haal je gelijk alles weg
bedankt

Hans4040 (330) PRO, 11 jaar geleden

Even voor jou informatie, fordmannetje;
Wij zijn met 5 moderators....en wanneer 1 van ons denkt dat het topic aangepast moet worden, doet hij dat veelal in overleg met de anderen.
Dus niet altijd dezelfde moderator, maar het moderatorteam in z`n geheel.

mvg.
Hans

anthony92 (0), 11 jaar geleden

maar ik zou het zelf wel kunnen doen als ik de airco laat leegtrekken en dan zelf de kachel vervangen, en dan terug laten vullen?
Ik ken hier en daar wat garagisten, en stageplaatsen waar ik stage gedaan heb..dus zou ik dit kunnen laten doen..is nog altijd goedkoper dan de garage alles te laten doen,..
en ik doe normaal alles zelf aan men auto en auto's van kenissen en dergelijke..ik kan geen neen zeggen..ik vind dit plezant als ik nog meer kan leren over auto's..daarom :)
alvast bedankt :)
mvg anthony

Ralf_Jensen (0) PRO, 11 jaar geleden

Of je het dàn zelf kan, ligt aan jezelf.
Wij kunnen hier niet beoordelen hoe handig je bent. Je hebt het inzicht, kennis, ervaring en de juiste gereedschappen nodig. Ik wil niet zeggen dat jij dit niet kan, máár dát moet jezelf bepalen.
Van de andere kant; jij doet AL het onderhoud zelf, ook van vrienden en kennissen en dergelijke. (behalve dan de airco) Dus Antony, GA ERVOOR, de aanhouder wint. ...............

ford-master (0) PRO, 11 jaar geleden

Gewoon naar de aircoboer om de airco leeg te laten halen, dan de kachelradiateur lekker zelf vervangen en als dit allemaal goed werkt, en er geen lekkage meer is, weer langs de aircoboer om hem te laten vullen. Als je de leidingen van de airco los moet halen, vervang dan wel de o-ringen, en vet deze met een beetje olie in voor de montage, voorkom je een hoop gezeur mee;)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.