Ford Focus: radio gaat niet aan bij contact aan zetten

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Hallo, ik krijg geen spanning op mijn accessoire-kabeltje (volgens mij is dit: geel/groen?) hangt dit kabeltje achter een zekering?
Ik heb wel 12v continu, maar radio gaat niet aan wanneer ik het contact/motor aanzet.
Weet iemand waar deze kabel heengaat zodat ik niet het hele dashboard hoef te slopen om de kabel te volgen.

Graag hoor ik wat.

bijvoorbaat dank!

michelveen

Geplaatst door michelveen (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

eddyarc (0), 14 jaar geleden

waarschijnlijk in de zekering kast rechts onder handschoenbakje

Sudoma (0) PRO, 14 jaar geleden

Die gaat naar je stuur, je contactslot. Hier worden je (acc) op aangesloten. Wel goed afzekeren als je een nieuwe draad doortrekt, en zorg dat je er niet teveel op aansluit i.v.m brand bij rare onafgezekerde dingetjes, je weet immers maar nooit.

Trek geen draad van je sigaretten aansteker (12v constant afz: 20Amp)want dit is als het allemaal goed is aangesloten ook constant 12v, en geen acc via contactslot, kan wel hoeft niet.

De afzekering ligt er helemaal aan hoeveel je aan wilt sluiten en ect.
Ga je 400 Watt Verwarming achter het draadje leggen moet je 400Watt/12Volt=33,33333....Amp mag je 35Amp afzekeren of exact 33 maar dan krijg je problemen met een piek/dal dit gebeurt dan als je bijvoorbeeld grootlicht aan zal zetten valt je spanning weg en zal hij uitvallen. Zet je de verwarming aan dan zal hij meer stroom verbruiken om op te warmen/alle componenten te voorzien van stroom.

michelveen (0), 14 jaar geleden

Bedankt Eddyarc!

De acc-kabel geel/groen kwam inderdaad achterin het zekerings kastje weer tevoorschijn, ik moest wel eerst de kast uitbouwen, Er zit dus een zekering aan deze kabel (nr 62, stoelverwarming die er niet op zit bij mij). algoed dus 7,5 amp zekering vervangen het de radio deed het weer.
Oorzaak was kortsluiting in de adapter kabel die waarschijnlijk langs het metalen randje van radio heeft lopen shuren.

Bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.