Ford MONDEO 2001: Ratel motorblok

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CJBA, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 107

Goede morgen,

Het inlaatspruitstuk van mijn mondeo heeft een vervelende ratel. Deze is nu heel erg geworden. Na mijn inziens zijn de wervelkleppen versleten. Dit spruitstuk heeft 140000 km gezeten. Wat zijn hiervoor mijn opties. Vervangen a 350 euro ex uurloon lees ik. Is alleen het verwijderen van de wervelkleppen ook een optie en daarbij de gaten afdichten van de afdichting? En zo ja wat komt er nog meer bij kijken? Kan iemand me hierbij adviseren? Ik hoop dat iemand me hiermee kan helpen. Alvast zeer vriendelijk bedankt.
Gr, Alexander

akl

Geplaatst door akl (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Heino4267 (205), 4 jaar geleden

Gewoon repareren, dat kan je zelf en goedkoop. De auto rijdt daarna echt véél fijner. Onderdelen vond ik op ebay.uk voor 80 Euro in totaal.
De meeste aanwijzingen daarover vind je op het fordmondeoclub.nl als je daar zoekt op "wervelkleppen", "inlaatspruitstuk" en niet te vergeten "PCV". Als je alles verwijderd neem je afscheid van een stuk trekkracht en zuinig rijden. Controleer ook de werking van je PCV-klep door bij stationairloop een latex handschoen over je open olievulopening op het kleppendeksel heen te trekken: als de handschoen zich opblaast moet je de PCV-klep mee vervangen, die is bij de dealer in een gemodificeerde versie verkrijgbaar.
Voorbeeld:
https://www.fordmondeoclub.nl/phpBB3/vie...

    .. en begin eens met het controleren van de werking van de onderdrukdoos (voor je motorblok staand rechts onder/achter het inlaatspruitstuk, te zien met een zaklamp) en het knietje tussen de onderdrukdoos en de wervelklepstang ... - Heino4267 (205), 4 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.