Ford Focus 2008: regenwaterlekkage

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 tdci

Mijn Focus uit 2008 Fase 2 faceliftmodel heeft waterlakkage aan de passagierskant. Ik heb al vastgesteld dat het regenwater is. Het water komt binnen via 2 gaatjes in het plaatwerk aan de rechterzijde bij de voeten van de passagier. Als je de bekleding loshaalt lopen er een aantal kabelbundels. Daar zitten stekkerverbindingen in. Deze zitten met plastic plugjes in het plaatwerk geklikt (zie foto). Door 2 van deze gaatjes stroomt het water tijdens een regenbui naar binnen. Het loopt dan over de stekkers en kabelbomen naar beneden. Hierdoor gaat ook mijn ESP lampje branden. Dit gaat na een aantal dagen door het drogen weer vanzelf uit. De voorruit is onlangs wegens steenslag vervangen en daarbij was niet te zien dat het daardoor gelekt had en het lekt nu nog steeds dus dat is niet de oorzaak. De afvoergaten onder de paravan zijn ook schoon en open. De rubberen afschermhoes van de kabels van het voorportier sloot niet helemaal goed aan aan de corrosserie dus die heb ik afgekit. Het plastic afdekkapje bij de rechterbuitenspiegel heb ik er ook af gehad en daar kon ik ook al geen sporen van lekkage vinden (ziet er ook allemaal hetzelfde uit als aan de andere kant). De auto heeft een schuif/kanteldak (origineel af fabriek). Bij het schuifdak zelf heb ik geen lekkage kunnen ontdekken (hemel is droog) en ik heb begrepen dat de afvoeren van dit schuifdak aan de achterzijde zitten. De auto is pas een paar maanden in mijn bezit dus ik weet niet wat er allemaal mee gebeurd is. Ik heb wel het vermoeden dat er rechts een schade gerepareerd is, of in ieder geval dat er aan gespoten is. De naden kloppen wel allemaal en de auto is niet krom (pas uitgelijnd). Helaas zit er geen garantie meer op dus het is allemaal voor eigen rekening. Heeft iemand nog een idee hoe dat water binnen kan komen? Vast bedankt.

MSC

Geplaatst door MSC (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Highway (155) PRO, 11 jaar geleden

Begin met water in de afvoer kanalen van het schuifdak te gieten met een gieter. Als het dan droog blijft kun je het uit sluiten. Dan zal het zoeken worden door van alles te demonteren rustig met een gieter of slang water over de auto te laten lopen en zoeken waar het vandaan komt.

Harold33 (0), 11 jaar geleden

Ik had dit ook bij mijn focus 2 fase 1 uit 2005. Het water bleek toen via het kachelhuis binnen te komen

jospen (0), 11 jaar geleden

mensen...heb hetzelfde euvel en leek me gepast hier verder te gaan...

mijn focus 2 heeft wat roestvorming aan de bijrijderszijde waar ook de afwatering vh kachelhuis schijnt te zitten????

hoe zie je of het water via dit kachelhuis naar binnen komt?

achter de stoelen..waar de benen verwarmd worden door een luchtkanaal...is het droog.

Harold33 (0), 11 jaar geleden

je moet even onder de bekleding aan bijrijderskant kijken. Daar loopt het kachelhuis namelijk ook.

De dealer heeft het voor mij opgelost dus over het hoe en wat kan ik je helaas niks zinnigs zeggen.

jospen (0), 11 jaar geleden

heb ik gedaan...dank vd snelle reactie!!

er zit flink wat roest op de beugel aan de bijrijderszijde, tegen de middenconsole aan.
volgens mij zit daar de afvoer vd airco...toch?

Harold33 (0), 11 jaar geleden

Klopt daar zit de afvoer van de airo. Bij mijn huidige Focus III was dit de oorzaak van de lekkage. Het hitteschild onder de auto zat tegen de afvoer aangebogen waardoor het water niet weg kon. http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

jospen (0), 11 jaar geleden

thanx...net ff doorgelezen. toch meldt zich daar weer iemand (na jou) waar het toch weer ergens vandaan lijkt te komen.
ga het in de gaten houden.

gr

jospen (0), 11 jaar geleden

net ff de dealer gebeld waar hij altijd in onderhoud geweest is. (adhv stempels gezien)
nooitproblemen mee geweest, zeer nette berijder.

1. parafan vaak niet , alleen bij het oude model waar het filter op die locatie zat
2. mogelijk via deur of kabeldoorvoer

ze gaven aan dat de mat onder de vloerbedekking in dit jaargetijde vaak moeite heeft met drogen en klam aan kan voelen...als er geen plas water ligt niets om zorgen over te maken

iemand die kan bevestigen of die dikke ondermat idd klam aanvoelt? heb zelfs het idee dat de witte aanslag wat schimmelachtig is!?

jospen (0), 10 jaar geleden

Niet nodig lijkt me...mart toch nog even. Bleek door een gat in de mat ...hoe simpel is dat...kranten zijn een jaar droog gebleven.

Einde probleem dus.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.