Ford Fiesta 2011: Remblokken grijpen niet volledig aan?

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: STJB, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 44

Hallo,

Onlangs heb ik een nieuwe set velgen en banden laten monteren. Ik heb mij laten vertellen dat de cirkel roest die op de remschijven zit abnormaal is (zie foto). Aan BEIDE kanten is dit het geval. Ik heb de auto twee maanden geleden gekocht en voor zover ik weet zijn toen de remblokken vervangen, de schijven niet. Is dit de oorzaak van deze cirkel? Moet dit nog inslijten? De auto remt eigenlijk prima en er is geen trilling of geluid te voelen of horen bij remmen. Ik heb ook maar even een foto van het remblok gemaakt, mocht het wat toevoegen.
Edit: Misschien ook niet onbelangrijk, de km-stand is circa 101.000km.

RoestigeRemschijf

Geplaatst door RoestigeRemschijf (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (965) PRO, 2 jaar geleden

Omdat er nieuwe blokken op oude niet vlakke schijven zijn gezet krijg je vaak deze situatie , dan komt er nog bij dat er niet echt stevig geremd wordt als ik het zo in schat.
Voor de apk is dit geen afkeur, maar beter zal het niet worden.

    Nee, ik rem niet heel hard inderdaad. Het is immers ook geen snelle auto ;). Maar goed, bedankt voor je antwoord. - RoestigeRemschijf (0), 2 jaar geleden

kaleido 1 (965) PRO, 2 jaar geleden

Dit wel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.