Ford Focus: rook en diesel verbruik

Bouwjaar: 2000

onze focus 1.8 TDDI rookt nog al en ik vind het verbruik aan de hoge kant 1 op 16 kom ik niet onder terwijl een kennis met dezelfde auto makelijk 1 op 18 en zelf 1 op 20 haalt.
Bij een beurt gaf de auto een storings code welke volgens de garage de regelplunjer zou zijn
Iemand hier ervaring mee?

jaszon

Geplaatst door jaszon (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Lucky luck (0), 18 jaar geleden

Ik vind je verbruik niet overdreven. Alles hangt ervan af op welke manier je rijd. Kortere ritten of hogere snelheid halen het verbruik omhoog. 1 op 20 is wel super zuinig.

Seventies Road Garage (0), 18 jaar geleden

Verbruik lijkt me ook normaal,precies wat Luc zegt.
Het is ook niet altijd goed om maar 'zuinig aan' te rijden.
De Tddi-tjes vinden het dan ook heerlijk om lekker door te trekken in alle versnellingen. Worden tevens alle rest-roetdeeltjes in je uitlaatsysteem weggeblazen, waardoor er weer ruimte ontstaat. De oude Escort diesel met katalysator gingen heel snel dicht zitten, dan kost het je een nieuwe!!
En......de goede olie gebruiken!

jaszon (0), 18 jaar geleden

Verbruik is volgens mij niet normaal. Bij de laatste beurt gaf de (ford) garage aan dat de regelplunjer? vervangen moest worden. We zijn net terug van vakantie en tijdens de vakantie is twee keer voor gekomen dat de auto heel erg begon te roken en ook een stuk minder vermorgen. De eerste keer was niet duidelijk dat de slang bij de interkoeler los zat maar de tweede keer wel. Ik denk dat dit het probleem is

willempie12132 (0), 18 jaar geleden

als je een beetje doorrijd is 1 op 16 niet verkeerd
ik rijd heel stijvig door en kom op, hou je vast 1 op 13

ps is het blauwe of zwarte rook

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.