Ford Focus C-Max: motor houdt in, schokt,... 1.6TDCI

Bouwjaar: 2005

Goeie dag iedereen,

het gaat over een ford C-max 1.6TDCI hij schokt SOMS bij 1750 toeren tot 2000 als je constante snelheid rijdt. als je optrekt houdt hij SOMS in bij 1750 tot 2000tr/min. En SOMS trekt hij gewoon niet als je van stilstand vertrekt, dit tot hij rond de 2000tr/min zit en dan is hij weg. De garage heeft de egr klep vervangen en dit heeft wel geteld 3 dagen geholpen en nu heeft hij nog erger? nu is mijn vraag:
Weet iemand hoe ik de EGR klep kan uitschakelen? zonder dat de motor in noodloop komt te staan? Of weet iemand waar dit echt aan ligt? Of Bestaat er ergens een boek waar ik dit allemaal in kan vinden?

Ik dank iedereen bij voorbaat.

je5222

Geplaatst door je5222 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

chaan (0) PRO, 18 jaar geleden

Lijkt mij garantie als ie van 2005 is. Dus terug naar de dealer en computer laten uitlezen. Indien er foutcodes zijn die oplossen anders rijdend data meten met uitleesapparatuur. Op die manier moet het probleem te vinden zijn. Als dealer niet mewerkt klacht indienen bij de importeur (Ford Nederland/Belgie).

Niels8175 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hoi Chiel.
Waarom denk jij direct dat de dealer niet mee wil helpen,en praat direct over klachten indienen?

Niels

chaan (0) PRO, 18 jaar geleden

Waarom stel je de vraag dan hier? Als het garantie is gewoon teruggaan, daar heb je recht op.

je5222 (0), 18 jaar geleden

zijn al veel in de garage geweest en als we nog veel moeten gaan zal van de motor niet veel meer overschieten denk ik. zij voelen er nooit iets aan. maar ze rijden dan ook altijd vol gas tot het lampje brand. Wij mogen bij koude motor niet zo rijden en zij mogen dat dan wel? Ik vermoed toch als je zegt dat hij het bij 1750 tr doet je het niet moed gaan zoeken bij maximum toerental. en er staan geen foutcodes in. WIJ zijn het gewoon moe om altijd terug te gaan.
Bert

chaan (0) PRO, 18 jaar geleden

Dus toch maar eens advies van de importeur vragen? Deze heeft speciaal opgeleide mensen om dit soort problemen op te lossen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.