Ford Transit 2006: schokdemper probleem

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 2DCTI, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 125

Het gaat om een motorhome op dit Ford chassis. Op de autocontrole geraakte ik niet door de schokdemper-test. Maar die meneer kon niet opgeven of er met zekerheid één van de achter schokdempers is dan wel "ergens iets aan de ophanging achteraan links" Feit is dat hun toestel een te lage score aangeeft voor het percentage wegcontact. Ik bekijk de zaak thuis en vind naast telescopische schokbrekers tevens nog zo'n soort extra rubber vering (??) (cylindervormig rubber ding) bovenop de bladveer. Bij aanbieding op de controle was de motorhome overigens leeggewicht. Dit kan allemaal een rol spelen op het wegcontakt . Heeft iemend hier ervaring mee? mijn bedoeling is om te vermijden kosten te doen die niet nodig zijn. Er waren ook pas nieuwe banden gelegd. Zou dit ook de resultaten kunen beinvloeden? graag ervaringen a.u.b.
Werner

peugeotfan

Geplaatst door peugeotfan , lid sinds 12 jaar geleden

7 Reacties

kaleido 1 PRO, 5 dagen geleden

Rubber ding bovenop de bladveer is een aanslagrubber om te voorkomen dat de veer het chassis raakt bij flinke inveren , deze doet niets aan de demping.
Een schokbreker dempt de slag en zorgt dat de band op de grond blijft.
Zou de schokbreker eens los maken en kijken wat hij doet , moet moeilijker uit als in gaan , en mag een dode slag vertonen , als hij nat/vet is aan de buitenkant is hij ook versleten .

peugeotfan, 5 dagen geleden

Hartelijk dank. Ik zal inderdaad de schokbrekers eens losmaken. Nat of vettig zijn ze niet, dat had ik al gezien.
Van dat moeilijker uit als in gaan wist ik niet. Zal dat nagaan. Maar die "dode slag" dat ken ik niet. kunt ge dat verder uitleggen?
Met veel dank uiteraard. Ondertussen verneem ik dat een stel schokdempers bij Ford 190E kost (als ik ze zelf plaats) dat is best te doen.

kaleido 1 PRO, 5 dagen geleden

Als je ze in 1 stand zet , een half uur wacht en ze dan beweegt en het gaat eerst makkelijk en dan ineens moeilijk is dat stukje dat makkelijk gaat de dode slag , dit is dan zonder meer vervangen.
Na 14 jaar zou ik ze zo wie zo vervangen.

peugeotfan, 4 dagen geleden

Hartelijk dank voor uw klare kijk! Ik ga morgen aan de slag!

ferdinand, 4 dagen geleden

Ik zou Koni of Bilstein monteren,zijn beter dan die van Ford.
Ferry

peugeotfan, 4 dagen geleden

Hallo,beste Ferry. bedankt voor je suggestie! De oude schokdempers zijn er uit en vertonen inderdaad zowat een gammel in-en-uit gedrag.(weerstand varieert en is bij in en uit duwen/trekken min of meer gelijk. ) De linker heeft ook wat "dode slag" zoals beschreven door kaleido1.
Ik beschouw mijn probleem uiteraard als opgelost!

kaleido 1 PRO, 4 dagen geleden

Mooi bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.