Ford Mondeo: Schokkende motor

Bouwjaar: 1999

Mijn Mondeo 1.8 TD uit 1999 met inmiddels alweer 211000 km heeft een aantal problemen:

Bij 2500 toeren begint de motor te schokken. Dat is vooral merkbaar in de lage versnellingen (hoe lager hoe erger). Telkens zo op of rond de 2500 toeren. Wat zou er aan de hand kunnen zijn?

Starten doet ie ook niet best. Hij wil niet meer aanslaan. De dealer heeft de dieselpomp vervangen (kassa!) maar dat heeft niet het gewenste resultaat geleverd. Het tikkende geluid bij het voorgloeien is aanwezig. Zou het vervangen van de gloeibougies een oplossing kunnen zijn?

Uitlezen van de computer levert voor beide problemen geen melding.

Is het uberhaupt nog wel verstandig om de auto te laten repareren of is vervangen een betere optie?

JoostB

Geplaatst door JoostB (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Stappen motor slecht (schokken)
Gloeiers vervangen, proberen langer te gloeien, kijken of ie dan sneller aanslaat, en anders voor t starten een paarkeer op de ontluchtingspomp drukken, als ie t dan wel snel doet is t filterhuis kapot.

Willem

JoostB (0), 19 jaar geleden

De monteur zei dat hij bij de oude pomp kon blijven drukken, voor hem de reden om deze te vervangen. Vaker en langer gloeien heeft geen enkel resultaat... hij wil gewoon niet. Het vreemde is ook dat wanneer die een keer gestart heeft (bijv ´s morgens) dat het probleem zich daarna de gehele dag niet meer voordoet ook al heeft ie een paar uur in de kou stilgestaan. Dan start ie zelfs zonder gloeien.

Als ik zonder al te veel kosten het euvel kan laten verhelpen wil ik dat wel doen maar als de kosten te hoog worden heeft het niet zo veel zin. Moet ik nog wel vertrouwen hebben in die garage? Ik zelf (leek) zou begonnen zijn met het vervangen van de gloeiers...

JoostB (0), 19 jaar geleden

Ik heb de rekening er noge eens bijgehaald. De opvoerpomp is vervangen ik (leek) noemde dat eerder de dieselpomp. Nu heb jij (Willem) het over een ontluchtingspomp. Hebben wij het nu over hetzelfde? Hoeveel pompen zitten er in zo´n ding?

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

We hebben t over dezelfde

Maar probeer eens de de koud start versneller, deze kan je vinden door het 2e kabeltje te volgen, en dan die door iemand uit laten trekken kijken of ie dan sneller aanslaat, bij ons werkte dat wel.

mich7683 (0), 19 jaar geleden

hoi Joost,
ik ben ook een beetje leek maar jou klacht lijkt op een klacht die ik had. In mijn geval was het inderdaad verholpen nadat de gloeibougies waren vervangen. Het zou in jou geval ook goed aan de fitsklep kunnen liggen. Dit is het electronische deel van de dieselpomp. Zeker als de motor begint te stotteren naast het slechte starten dan zou het hier aan kunnen liggen.
Maar begin gewoon met de gloeibougies vervangen zou ik zeggen.

JoostB (0), 19 jaar geleden

Hé Willem,

Het tweede kabeltje? Zou je iets specifieker willen zijn, ik weet niet eens waar het eerste kabeltje loopt en waar ik moet kijken.

JoostB (0), 19 jaar geleden

Michiel,
Die fitsklep, is die niet al vervangen? De garage heeft de opvoerpomp in zijn geheel al vervangen. Mocht dat niet zo zijn kan iemand mij vertellen tegen welke kosten ik aankijk, aannemende dat ik dit moet LATEN DOEN?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.