Ford Mondeo: Slaan achterwielophanging

Bouwjaar: 2001

Hallo,

Wij hebben een mondeo 1.8 first edition gekocht. Het valt ons op dat de achterwielophanging nogal "klapt" als we door een put rijden of een richel. Weet iemand of dit normaal is, of is er iets defect. De km-stand = 70.000 km.

mvgr, Frank

bolle1370

Geplaatst door bolle1370 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

panthouse (0), 19 jaar geleden

Je probleem doet me denken aan de staandertjes van de achter-stabilisatie stang.

Bij de achterwiel-constructie hoort een stabilisatiestang tussen links en rechts te lopen (in ieder geval bij uitvoering 1996). Deze stang wordt geleidt door twee staandertjes, elk met een oog. Verend materiaal (soort rubber) moet de stang fixeren. Bij mijn auto was het rubberspul na 300.000km weggesleten, waardoor inderdaad bij kuilen en verkeersdrempels een soort geklapper te horen is.

Als je onder de auto kijkt (op de brug zetten of eronder kruipen), dan is het eenvoudig te zien of hier ruimte tussen zit of niet. Bij bewegen van de stabilisator stang mag het dus niet tikken... Geen idee hoe lang die staandertjes meegaan. Ik heb zelf nu 130.000 met mijn auto gereden, en nu waren ze dusdanig versleten dat ze vervangen moesten worden (ook APK eis).

Als dat verder wel in orde is, kijk dan of alle ophangrubbers van de uitlaat nog goed zijn en de uitlaat niet ergens tegenaan tikt.

Succes,

panthouse

bolle1370 (0), 19 jaar geleden

Auto nogmaals naar de garage gebracht. Het bleek dat de rechter schokbreker defect was. De garage heeft beide schokbrekers vervangen. Probleem opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.