Ford mondeo diesel: Slecht starten bij koud weer

Bouwjaar: 1998

Mondeo D van 98 Start slecht met koud weer moet twee keer voorgloeien en gaspedaal indrukken.Heb de gloeibogies alle vier vervangen maar het is niet verbeterd.Waar zou het nog kunnen aanliggen.

plommilo9148

Geplaatst door plommilo9148 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Rudi10554 (0), 18 jaar geleden

Kan veel oorzaken hebben, maar indien de start problemen zich alleen voordoen met kou zal het ws liggen aan de accu en/of
te weinig compressie.
Beiden kan je (laten) meten.
Suc6
Rudi

yoshi (0) PRO, 18 jaar geleden

Wat ook goede resultaten geeft is het aanpassen van de pomptiming. Door de timing van de pomp te vervroegen, heeft de brandstof iets meer tijd om te ontbranden. Ik heb er al verschillende aangepast met heel goede resultaten. Wel ervan uitgaande dat de rest in orde is; accu, startmotor,bedrading.
Nadeel is dat je dit als leek niet zomaar effen doet. De ENDURA-DE motoren zijn er een beetje voor gekend. Ze starten idd vrij slecht bij koud weer.

Fredo (0), 18 jaar geleden

Zoals Yoshi zegt, de Endura-DE is nogal gekend voor zijn moeilijk starten. Maar begin bij het begin, namelijk: accu en gloeibougies controleren. Helpt het niet, dan compressie meten. Pas als het dat allemaal niet is kan je iets aan de pomptiming doen. veel succes

plommilo9148 (0), 18 jaar geleden

OK allemaal bedankt zal het eens laten chekken

lekensmark (0), 18 jaar geleden

Als het lampje van het voorgloeien uitgaat een 2 à 3 tal seconden wachten en dan pas starten.
Het lampje gaat namelijk al uit terwijl hij nog voorgloeid, heb deze tip van de garage gekregen en hij start als hij koud is inderdaat een stuk beter als ik het op deze manier doe.

peu8928 (0), 18 jaar geleden

Laatste tip van Mark is een goede tip. Ik heb een een Courier met dezelfde diesel. Voorgloeien bij mij gaat na het doven van de lamp nog veel langer door, soms wel 15 seconden. Als ik op deze manier voorgloei start de motor altijd. Dat zou ik dus eerst proberen. De motor moet dan wel vrijwel direct aanslaan. Als je lang doorstart is dit namenlijk slecht voor je startmotor (en ook voor de accu). En nogmaals, die 1.8 diesels van Ford staan erom bekend dat ze niet zo lekker starten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.