Ford Ka: sleutel erkening

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine

na alle sloten te hebben vernieuwd heeft de dealer geprobeerd om de sleutels in te lezen 2 stuks.dit wou niet lukken.men zij dat men nog een derde sleutel nodig had om de inlees procudure af te sluiten ik heb de auto toen gestart en op beide sleutels liep de motor alleen het lampje van de sleutel erkenning bleef branden deze ging na enige tijd wel uit .maar als de auto wordt stop gezet en je start opnieuw blijft hij weer branden.mijn vraag is kan dit op den duur weer voor start problemen zorgen of moet er toch een derde sleutel bij worden gemaakt? en hoe vervang je het slot van de tank dop?

p van g

Geplaatst door p van g (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Ka? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

yoshi (0) PRO, 16 jaar geleden

1.vervangen slot tankdop: Dop van auto nemen. Aan de achterzijde zit een klein clipsje, dat moet je verwijderen en dan kan je het cilinderslot uit de dop trekken. Je moet wel vrij hard trekken maar het gaat wel.

2.Jouw wagen is hoogstwaarschijnlijk uitgerust met het eerste generatie PATS. Dat wil zeggen dat je normaal 3 sleutels hebt waarvan 1 rode (hoofdsleutel). Extra sleutels kunnen bijgeprogrammeerd worden d.m.v. Ford diagnoseapparatuur of met de hoofdsleutel. Nu heeft de dealer via WDS of IDS nieuwe sleutels geprogrammeerd, maar heeft er maar 2 i.p.v. 3 ingelezen en de andere sleutels gewist. Nu is het bij dit systeem PATS zo dat zolang er geen 3 sleutels geprogrammeerd zijn het PATS-systeem niet werkt. Iedere sleutel die met de juiste nummer geslepen is, zal jouw wagen kunnen starten. De enige manier om PATS terug te laten werken is nog een 3de sleutel bij te programmeren. 1 van de sleutels wordt dan de 'hoofdsleutel'.

alex drost (0) PRO, 16 jaar geleden

bij ka heb je maar 2 sleutels nodig , en als de dealer zegt dat het 3 moeten zijn kunnen ze een nieuwe pats sleutel van een andere auto pakken als de stip overeenkomt en die kunnen ze gewoon op de juiste auto inleren , ze moetten eerst jou 2 sleutels programeren en dan 1 sleutel in alu folie draaien , die in het contackt zetten en de extra sleutel van een ander er bij houden dan werkt het gewoon heb ik ook meerdere malen gedaan werkt goed

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.