Ford Mondeo: sleutels portiersloten werken slecht

Bouwjaar: 1998

Hallo,
Onlangs heb ik een Ford Mondeo 1.6 Wagon uit 1998 gekocht. Ik heb alleen veel problemen met het open krijgen van de portieren. Na 4 of 5 keer heen en weer draaien pakt de centrale deurvergrendeling pas de sleutel, verder doet de cv het dan wel wat hij moet doen. Ik heb gelezen in het ford boekje wat bij de auto zat dat je de sleutel eerst naar rechts moet draaien en dan binnen 3 seconden naar links. Dat doe ik dus nu, maar er treedt geen verbetering op. Moet ik nu nieuwe sleutels laten maken? En wat kost dat ongeveer? De auto heeft wel startonderbreking, kan je dan gewoon een set nieuwe sleutels bestellen? Of moet er een nwe cilinder in, dit is voor het laatst in jan 2002 gebeurt. Kent iemand dit probleem en heeft iemand er een goedkope oplossing voor?

Bas912

Geplaatst door Bas912 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Sleutels van ford slijten nogal hard, dus het beste is om nieuwe sleutels te laten maken.

Probeer er eerst een te laten maken, om te kijken of dat verbetering oplevert.

als er een sleutelcode wordt gebruikt, vraag even of deze ook in het deurslot wordt gebruikt, zoniet een gewone test sleutel laten maken.

Willem

dePagter (0), 18 jaar geleden

Ik heb het zelfde probleem, alleen is het bij mij zo dat de sleutel het wel goed doet op het rechterportier en totaal niet op het linkerportier. De reserve sleutel doet het wel op beide portieren.Ik ben al bij de Ford geweest en een nieuwe sleutel kost ¤ 41,00 ex btw plus ¤ 25,00 om de code voor de startonderbreker in te lezen. Dus ongeveer 75,00 euro wat ik belachelijk veel vindt. Ik heb bij de aanschaf van de Mondeo een noodsleutel gekregen zonder code en deze gebruik ik nu omdat de reserve sleutel aan de sleutelbos van mijn vrouw zit. Voor het contact gebruik ik de versleten sleutel met code.

Jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.