Ford Galaxy 2009: Slot achterklep geblokkeerd

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: QXWA, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 103

Ongeveer twee weken geleden blokkeerde slot van achterklep. Met de afstandsbediening of met de hand wilde het niet ontgrendelen. Toen heb ik vanuit de bagageruimte beetje WD-40 ingespoten aan de rubbertjes aan de zijkanten van de slotvanger een tik vanuit binnenkant gegeven en het ging open. Toen het open was heb ik met WD-40 en universele grease vet slot goed ingesmeerd.
Een paar dagen geleden was het weer zover, achterklep wilt niet meer open.. weer het zelfde trucje met wd-40 en tikken.. maar helaas. Bij de garage hebben ze slot ontgrendeld. Conclusie was slot is kapot. Aan de kabels en stekkers was geen draadbreuk o.i.d te zien. Het slot zat helemaal onder vet en olie door mijn eerdere actie. Ik heb de remmenreiniger gepakt en slot van binnen helemaal vetvrij gemaakt. Ook de stekker en de pinnen met remmenreiniger ingespoten. Wat blijkt daarna werkt het weer!
Kan overmatige vet en smering leiden tot het niet functioneren van achterslot? Ik heb sowieso een nieuw slot bestelt (kost 50 euro nieuw), maar ben benieuwd hoe deze verstoring is ontstaan.

metins

Geplaatst door metins (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Galaxy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1610) PRO, 2 jaar geleden

Slot is gewoon electronisch defect , al het vet en dergelijke is een schijn oplossing .

metins (0), 2 jaar geleden

ik vroeg me dus af of al dat vet e.d. niet erger heeft gemaakt. Nu na behandeling, schoonmaken met de remmenreiniger wel weer werkt. Ik kan met iets bij voorstellen dat het elektrische deel van slot, vet en grease etc niet zo prettig vindt.

Heino4267 (225), 2 jaar geleden

Nee hoor, dat valt wel mee. Het slot is ge/versleten en het mist daardoor net wel / net niet de kracht om goed open te gaan.

check

Beste antwoord, geplaatst door metins (0), 2 jaar geleden

Ik heb voor de zekerheid een nieuwe besteld. We hebben nu 1x meegemaakt dat het blokkeerde tijdens het vakantie in Buitenland. Wil dat niet nog een keer meemaken.

    Slot vervangen tot nu toe nog geen problemen gehad. Hopelijk is het hiermee opgelost. - metins (0), 2 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Galaxy of stel zelf een nieuwe vraag.