Ford Mondeo: Snelheidsmeter valt om de dag uit

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Sinds kort valt telkens de snelheidsmeter uit tijdens het rijden, soms eerst vooraf schommelen Je rijdt bijv. 100 en opeens staat de meter op 220 en valt uiteindelijk terug naar 0 km p/uur, terwijl je rond de 80, 100 of 12o km p/uur rijdt. De rest toerenteller, etc. werkt gewoon. Je merkt ook niet onder het rijden dat het opeens gebeurd. Ford garage heeft het uitgelezen, kwam niets uit en gereset, het werkte gelukkig weer......totdat het weer onder het rijden gebeurde en telkens alleen de meter en niets anders.

Nu om de dag, de pool van de accu eraf halen en er opnieuw opzetten, dan doet het, het weer. Telkens als je deze handeling doet moet je ook weer de radiocode opvoeren, daar de stroom er immers even af is geweest.

Wat kan dit vervelende euvel toch zijn......lastig vooral ook doordat er niks te voren kwam met het uitlezen van de auto.

Wie heeft raad? ALvast bedankt voor je reactie!!

wptm

Geplaatst door wptm (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hendrik4290 (0) PRO, 14 jaar geleden

Je kan een test laten lopen voor het dashbord door de dagteller in te blijven houden en dan het contact opzetten.
Dan kan je alles testen door telkens het knopje los te laten en terug in te duwen.

Doktor (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=Hendrik4290]Je kan een test laten lopen voor het dashbord door de dagteller in te blijven houden en dan het contact opzetten.
Dan kan je alles testen door telkens het knopje los te laten en terug in te duwen.[/quote]
Als je in plaats van "op contact zeteen" de motor start en daarna dagteller een aantal keren indrukt totdat je de uitlezing "spd" of "spedo" krijgt dan kan je gaan rijden en het snelheids signaal vergeliken met de meter, als de meter naar 0 toe gaat maar de uitlezing bij spd geeft wel de juiste snelheid aan, dan heb je een probleem in de meter zelf, gaan ze beide op 0 dan heb je en probleem in het signaal, waarschijnlijk de sensor op de bak dan.

Suc6

wptm (0), 13 jaar geleden

mijn excuses voor late terugkoppeling, uiteindelijk naar een revisiebedrijf gegaan, die hebben wat in de snelheidsmeter wat vervangen kosten € 85,00 firma Hek Enschede.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.