Ford Ford Mondeo: Snelheidsmeterkabel

Bouwjaar: 1994

Het voorste gedeelte van deze kabel (tussen dashboard en schutbord) is erg rumoerig. Waarschijnlijk versleten kabel. Al van alles geprobeerd, kabel slechts tijdelijk stil te krijgen, na 1500 kilometer geluid weer terug.

Heeft iemand dit kabeldeel wel eens vervangen? Moet je er de zekeringenkast in de voetruimte van de bestuurder helemaal voor uitbouwen?? Graag advies.

fucko

Geplaatst door fucko (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jm72 (0), 19 jaar geleden

wat voor geluid?

fucko (0), 19 jaar geleden

Getik, getak, hoe je het wil noemen. Natuurlijk snelheidsafhankelijk. Wijzertje is ook onstabiel. Volgens Ford is er een verbeterde versie van de kabel gekomen.

Mark-electro (0), 19 jaar geleden

zorg er voor dat hij niet in een knik ligt, zo ruim mogelijke bochten!

flortje (0), 19 jaar geleden

heb dit ook gehad het probleem was dat het knopje om de dagteller op nul te zetten niet volledig was ingedrukt

Mark-electro (0), 19 jaar geleden

of als het een mechanisch telwerk betreft dan kan het zo zijn dat hij eens op stand is gezet, en dat het telwerk nu te zwaar loopt wat je dan terug ziet op de snelheids naald.

oplossing: telwerk bekijken op beschadigingen en anders zorgen dat de kabel niet in een scherpe bocht licht.

fucko (0), 19 jaar geleden

Heren,

Het probleem zit wel degelijk in de kabel. Het geluid doet zich namelijk ook voor als het complete instrumentenpaneel eruit is.
Toch heb ik het geluid weten te verminderen. Het geluid bleek af te nemen als ik de kabel met de vinger iets opzij drukte in de pashuls naar het instrumentenpaneel. Dus heb ik op het piefje van het instrumentenpaneel (dat in de pashuls moet komen) aan een zijde wat stukjes plakband aangebracht, waardoor de kabel onder de gecorrigeerde hoek in het instrumentenpaneel kwam. Kabel is al stukken stiller. Ik doe er nu niets meer aan.

fucko (0), 19 jaar geleden

P.S.: Anders leggen van de kabel had geen enkele invloed. Van alles geprobeerd!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.