Ford Mondeo: afstandsbediening

Bouwjaar: 1999

Hallo,
Ik heb een Mondeo (Gold edition/GLX) van 1999( bouwjaar officieel 1998) Daarop had ik graag een asftandsbediening gehad voor de centrale vergrendeling. Volgens de garage is alles voorzien, maar bij het bestellen en uitproberen van de sleutel werkt het ding niet, ttz we krijgen de wagen/het PATS systeem niet in programmeermode. De 4x van stand II in I zetten levert geen PATS-LED op. Mijn vrouw heeft een Mondeo van 2000 en hierop werkt dit wel (natuurlijk met haar sleutel).
Ik heb gemerkt dat de Mondeo van 2000 een frekwentie van 433.92 MHz gebruikt terwijl de sleutel van mijn wagen nu op 315 MHz werkt. Kent iemand daar de details rond en belangrijk: kan iemand me zeggen hoe ik het opgelost krijg?
alvast bedankt

Didier2217

Geplaatst door Didier2217 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

yoshi (0) PRO, 19 jaar geleden

is de module van de centrale vergrendeling wel voorzien voor afstandsbediening? Die module zit achter het handschoenvakje. Handschoenvakje verwijderen of de bekleding eronder wegnemen. Rechts aan de a-stijl zit de PCM samen met de module centrale vergendeling. Het is een zwart doosje. Normaal moet daar een blauwe en een groene stekker op zitten. Is dit het geval dan moet je even de twee stekkers losnemen, even wachten, en daarna de stekkers weer aansluiten en nog eens proberen om in de programmeermodus te geraken. Kan op de module maar 1 stekker worden aangesloten dan zit er geen afstandsbediening op, dacht ik. Maar dat weet ik niet zeker.
Zorg er misschien wel voor dat eerst de sleutel in het PATS-systeem wordt aangeleerd. Scheelt een hoop foutcodes en miserie als je het contact aan en uitzet om in de programmeermodus te komen.

Didier2217 (0), 19 jaar geleden

ja, de module is volgens de garage voorzien (hebben ze ook opgezocht en geverifieerd): hoe verwijder je trouwens het handschoenvakje? Ze hebben de module en zelfs even de batterij afgelegd, maar dat leverde niets op; Hoe zit dat met dat "aanleren"? In de garage zeggen ze dat ze de sleutel eerst geprogrammeerd hebben (klopt ook, want ik kan ermee starten)
alvast bedankt voor de reactie. Volgens de garage zijn er gevallen bekend waar het gewoon niet direct lukt: "blijven proberen" zeiden ze. Ik ben zelf electronicus, dus daar geloof ik niet zoveel van (dat het "plots" wel eens zou lukken)
Weet iemand toevallig of het "proberen" ttz constant van II naarI met die contactsleutel, kwaad kan? telkens die voorgloeikaarsen aansteken lijkt me niet zo goed voor de batterij o.a...

jm72 (0), 19 jaar geleden

mischien staat hier wat bij voor je, er zijn verschillende systemen beschreven: http://www.mirez.co.uk/KeyProg.htm

Didier2217 (0), 19 jaar geleden

bedankt voor de info, maar helaas nog geen resultaat. Ik zie veel verschillende manieren om het ding te programmeren trouwens: van II naar I en van II naar 0...Gelinkt aan die frekwentie/systeem?

yoshi (0) PRO, 19 jaar geleden

Onderstaande methode is voor de programmatie van een afstandbediening (mondeo '97-'00) zoals FORD het voorschrijft:
1. Draai de contactsleutel binnen drie seconden viermaal van stand 0 naar stand I om de leerfase te starten.

2. Draai de contactsleutel in de stand 0. De centrale beveiligingsmodule blijft gedurende 20 seconden in de leerfase. Dit wordt aangegeven door de LED in het instrumentenpaneel die gedurende 20 seconden brandt.

3. Druk op een willekeurige knop op de afstandsbediening die wordt geprogrammeerd. Wanneer het signaal van de afstandsbediening door de centrale beveiligingsmodule wordt geaccepteerd gaat de LED knipperen.

4. Herhaal stap 3, met een interval van tenminste 2 seconden nadat de LED knippert, om extra afstandsbedieningen te programmeren.

5. Draai de contactsleutel in stand I om de leerfase te verlaten. Wanneer de centrale beveiligingsmodule gedurende 20 seconden geen signaal ontvangt, verlaat het systeem automatischde leerfase.

6. Test alle geprogrammeerde afstandsbedieningen door de vergrendelfuncties te activeren en te deactiveren.

Voor je begint, meet eens even de batterijspanning. Die zou boven de 12,5V moeten zijn om zonder problemen te kunnen werken. Wanneer wij modules moeten programmeren, wordt ons aangeraden om ervoor te zorgen dat de batterijspanning boven de 12,5V is en liefst ergens rond de 13V zit om zonder problemen te werken. zoniet, batterijlader aansluiten. Wil het echt niet lukken dan zou je de module van de centr.vergr. eens moeten wisselen met een andere en kijken of dat wel lukt.

Didier2217 (0), 19 jaar geleden

ok, ik probeer die batterijspanning eens te meten. De sleutel werkt in elk geval: ik heb die net op mijn vrouw haar Mondeo geprobeerd en dat lukt.
verdere suggusties zijn nog steeds welkom.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.