Ford Transit: Snerpend geluid bij acceleratie

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5TD

Hallo,

Bij accelereren komt er een snerpend geluid ergens bij de koppeling of versnellingsbak vandaan, in de cabine lijkt het of er tandwielen droog staan te draaien ergens in of bij de versnellingsbak en als ik met open raam rij is het geluid van buitenaf nog veel erger. Als ik stil sta (met draaiende motor) krijg ik hem soms moeilijk in de versnelling en tijdens het rijden schakeld hij ook niet echt soepel.
Heeft iemand een suggestie, ik moet binnenkort de koppeling compleet vervangen dus zit ik er aan te denken om de versnellingsbak als die defect is ook maar gelijk te doen als het hele spul er toch af ligt.
Wat kost een tweedehands bak eigenlijk?

Groeten,
Joop

Joop5830

Geplaatst door Joop5830 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

alfons262 (0) PRO, 15 jaar geleden

ik zou in principe als de bak eraf is het dubbelmassavliegwiel goed controleren op overmatige speling.dat kan het snerpende geluid veroorzaken.

Postie (0) PRO, 15 jaar geleden

Helaas zit hier geen dubbelmassavliegwiel op.
Dus dat kan het niet zijn
Ik denk dat je de oorzaak in eerste instantie in de koppeling/drukgrpoep moet zoeken.
Kijk eens bij de koppelingshevel nar binnen, hier kan je de drukgroep zien, misschien dat je wat kan zien

Joop5830 (0), 15 jaar geleden

Heren,
Thanks voor jullie snelle reactie. Ik zal jullie adviezen zeker meenemen en ik laat het weten als het probleem boven water is.

Groeten

Doktor (0) PRO, 15 jaar geleden

Wat bij die transits nog wel eens voorkwam is dat de geleidehuls van het druklager (oude zijn van aluminium, nieuwe van staal) in-slijt en deze inderdaad rond dit toerental kan resoneren, door je voet op het koppelingspedaal te leggen tijdens het geluid zou het geluid even over moeten zijn.

Suc6

Joop5830 (0), 15 jaar geleden

Probleem is opgelost.
Snerpende geluid werd veroorzaakt door een slippende V snaar van de stuurbekrachtigingspomp, verder is er een middeltje aan de versnellingsbakolie toegevoegd waarna ik het geluid "waarvan ik dacht dat het van de tandwielen kwam" na zo'n 500km niet meer hoorde, schakelen gaat nu ook wat soepeler. Achteraf bleek dat ook het uitlaat spruitstuk lekte, de pakking lag er half uit, deze heeft blijkbaar ook wat bijgeluiden gegeven. Al met al is het nu een stuk rustiger onder de motorkap.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.