Ford Transit: Geen vermogen koudstart en schommelend opkomend toerental

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 TDCI

Beste mensen,

Wij hebben hier een Ford Transit die soms tijdens koudstart slecht op gang komt. Wanneer men de auto start en gas geeft komt het toerental langzaam maar schommelend omhoog. Wanneer het gaspendaal los word gelaten draait de motor netjes stationair. Het is dus enkel bij gasgeven/wegrijden. Het probleem doet zich voor tijdens de koudstart en duurt ongeveer 2 min. Na deze 2 minuten komt er een dikke donkere rookpluim uit de uitlaat en komt de auto langzaam maar zeker weer op gang. En rijdt weer naar behoren. Het gloeispiraaltje (motormanagment) heeft enkele keren gebrandt tijdens het rijden wanneer de motor koud was.

Het probleem komt niet altijd voor! Zo een keer per week!





Alvast Bedankt!

Nabil B

Geplaatst door Nabil B (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

De Dieseldokter (0) PRO, 15 jaar geleden

Laat je verstuivers maar uitgebreid testen bij een dieselspecialist. Dan kun je die uitsluiten of het probleem vinden. Wat je wel eerst even moet checken is of de brandstofdruk tussen de 280 en 350 bar zit bij stationair draaien (dit is uit te lezen met een computer). Mocht hij hier ver onder of boven zitten dan zul je daar naar moeten gaan kijken.

alfons262 (0) PRO, 15 jaar geleden

wagen uit laten lezen op defectcodes.aan de hand daarvan verder kijken.

Nabil B (0), 15 jaar geleden

Bedankt weer voor de informatie. Ik was ook van plan om hem even aan de kast te hangen volgende week!

Gr nabil

Danny78 (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik heb net hetzelfde probleem met een 2005 model heb je al nieuws hierover (is mischien wat vlug)

Ik had juist een foutcode op de Map waar affectief een voedingsprobleem was MAAR Het probleem is na dit op te lossen nog aanwezig.
Exact wat jij hebt ...

Ik dacht zelf aan de richting van verstuivers MAAR omdat dit alleen bij koude motor is niet zeker ... bij 55 a 60 °c doet hij dit niet meer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.