Ford Ford Focus 1.8 TDI: Soms inhouden/stotteren Ford Focus 1.8 TDI

Bouwjaar: 1999

Hoi hoi,

Mijn Ford Focus 1.8 endura turbodiesel (bouwjaar 1999) houdt zo nu en dan in als ik opschakel van ze 2 naar ze 3 of van ze 3 naar ze 4. Ik heb al even gezocht naar mogelijke oorzaken erg nuttige tips zaten ertussen maar misschien zegt iemand dit zelfde probleem heb ik ook gehad of dit is typisch een euvel van Ford/diesel. Het is meestal tijdens het schakelen maar ik heb het ook weleens gehad op de snelweg bij 120/130 lastig te omschrijven stotteren/inhouden. Afgelopen maandag heb ik mijn auto een kleine beurt laten geven olie verversen, luchtfilters vernieuwen etc etc...met de hoop dat dit het probleem wel zou verhelpen maar het is er nog steeds. De monteur kon op dat moment niks ontdekken (geen Ford garage hoor) Nou weet ik dat het ook een lastig probleem is want het zijn moment opname's en soms is het er dus een of 2 dagen niet (:. Als iemand mij een goede tip kan geven over de mogelijke oorzaak, dan hoor ik dat graag.

Groetjes,
Jelle

MekMek

Geplaatst door MekMek (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jjbalmszonen (0) PRO, 19 jaar geleden

Eerst even laten uitlezen, hoeft niet altijd bij een Ford garage hoor!Dan weet je erg veel meer, brandstoffilter al vervangen?Kijk of de Egr klep werkt.

bed (0), 19 jaar geleden

Hallo,

Ik heb het zelfde probleem. Alleen ik heb het niet bij het schakelen. Ik heb het vaak als ik snel wil accelereren dat hij begint te stotteren. Ben bij de garage geweest (ford) en ze hebben de gloeibougies vervangen. Heb de auto net een dag terug dus ik weet nog niet of het helpt. Net wat je zegt, het is een moment opname. Afwachten dus.

groet,
berry

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

EGR-klep vuil of defect

Willem

MekMek (0), 19 jaar geleden

Vrijdag gaat ie naar de Ford-Garage. Ik hou jullie op de hoogte (ze gaan een stukje rijden) en wellicht ook uitlezen (maar neem aan dat zoiets een standaard iets is) om te kijken oftie het dan ook heeft. Zal mij benieuwen aangezien het moment opnames zijn.

MekMek (0), 19 jaar geleden

Hoi hoi,

Gisteren de auto terug gekregen. Wat ze hebben gedaan is de auto uitgelezen en de gloei-bougies vervangen (kosten 180 euro)die gaven geen weerstand volgens de garage) en zouden daardoor voor het euvel kunnen zorgen. (Heb gezegt vervang ze maar als dat het euvel verhelpt). Ze zeiden waarschijnlijk wel. Ik heb jullie tips ook nog doorgegeven maar daar kon de man achter de balie geen uitspraak over doen of dit ook gecheckt was, aangezien de werkplaats gisteren toen ik om 17:00 uur de auto ophaalde al dicht was. Goed ik rij weg bij de garage gisteren en ben nog niet de bocht om of hij houdt alweer in. binnenkort maar weer een afspraak maken. Nog een klein vraagje van mijn kant, zou de brandstof-pomp ook vuil of stuk kunnen zijn? of zou er vocht in bepaalde slangen/onderdelen kunnen zitten (ik heb namelijk maandag t/m donderdag) geen last gehad, was toen ook wel een graad of 18.

Groetjes,
Jelle

MekMek (0), 19 jaar geleden

Hoi hoi,

Het probleem is verholpen. Mijn gaspendaal + regelsensor gaf storing op de boardcomputer waardoor die afentoe inhield
en ging stotteren (Dit komt vaker voor bij Ford Focus) (Kosten 190,- euro incl montage ). Auto rijdt nu weer
als een zonnetje. Bedankt voor jullie hulp en inzet allemaal.

Groetjes,
Jelle

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.