Ford Focus: Hoge fluittoon

Bouwjaar: 1999

Ik heb hier een focus 1.6 die op 1 punt van de gasklep openenen (120 km/h) een hele hoge fluittoon geeft. Het lijkt uit het spruitstuk/gasklephuis te komen. Als je een beetje gas geeft of loslaat is het weg. Het geluid lijkt op het suizen van wind langs een antenne. Heeft iemand dit al eerder meegemaakt?

gr Peter

Dieseltje2232

Geplaatst door Dieseltje2232 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

RTWAALF (0), 19 jaar geleden

Ik heb een Focus 1.4 van 99 met fluittoon, maar inderdaad gedacht dat dit van wind was. Ik zal eens mijn rijsnelheid in de gaten houden!

ruudvanmaarseveen (0) PRO, 19 jaar geleden

het lijkt op een productie fout in het inlaatspruitstuk(fluitend geluid door lucht werveling>>)

Dieseltje2232 (0) PRO, 19 jaar geleden

Weet je ook of dat meer voorkomt bij de Focus? De klant is nu gewend aan het geluid en zegt er niets meer over, maar als ik zeker weet dat het spruitstuk niet goed is dan is het wel de moeite waard om het met een beurtje toch te vervangen.

theo11333 (0), 19 jaar geleden

inlaatpakking even spuiten met wat startpiloot rondom het spruitstuk met lopende motor niet overdrijven bij de ford gaat de slang van de rembekrachter boven in de inlaat naar binnen deze wil wel eens fluiten

Cornee (0) PRO, 19 jaar geleden

Heb dit eerder meegemaakt, komt uit versnellingsbak, vermoedelijk lager met iets teveel afwijking.
Wij hebben er toen een andere 2e hands bak onder gehangen en opgelost.
Helaas kwam het weer terug na verloop van tijd.

Dieseltje2232 (0) PRO, 18 jaar geleden

Het zit niet in de versnellingsbak, heb bij deze auto wel een ander raar verschijnsel met de versnellingsbak mee gemaakt.
Tijdens een proefrit was het geluid van een defect lager uit de bak te horen, tenminste daar waren we het met 2 monteurs van overtuigd. De bak weg gebracht voor revisie, revisie bedrijf kon niets vinden aan de lagers. We hebben toch maar de lagers laten vervangen en het probleem is opgelost. Vreemde zaak een lager dat zoveel lawaai maakt moet ook visueel zichtbaar zijn eigenlijk, ook de olie uit de bak was niet echt verbrand.
Het geluid wat we nu nog horen was ook al te horen voor dat de bak herrie ging maken en dat geluid zit er nog steeds in en ik ben er nog steeds van overtuigd dat het geluid uit het gasklephuis of spruitstuk komt. Het wordt niet veroorzaakt door valse lucht want dat zou ik zichtbaar kunnen maken op de co tester en dat is dus niet het geval. Ik heb de auto nu al een half jaar niet binnen gehad dus heb ook nog niet verder kunnen zoeken.
Mijn gedachte over het versnellingsbak geluid is nu dat het tussenlager van de rechteras misschien geluid heeft gemaakt omdat het met de bak demonteren los is geweest hebben we dat probleem per ongeluk opgelost en niet met de bak lagers te vervangen dus!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.