Ford Mondeo: Soms niet aanslaan, Foutcode P200 injectoren

Bouwjaar: 2002, Motorcode: 2.0

Auto is door de ANWB gebracht en bij ons aan de testkast gekomen. Hier zaten 2 fouten in. Nokkenassensor en injectoren. Na het vervangen van de nokkenassensor liep de auto weer, maar fout van injectoren kwam iedere keer terug. Auto liep verder perfect. Het enige wat er soms gebeurde was dat hij bij direct doorstarten (zonder voorgloeien, wat normaal ook niet nodig is) niet aan wou slaan. Wel als eerst een tel op contact. Brandstoffilter vervangen en oude geen metaaldelen in de brandstof.
Aangezien de auto 190.000 km heeft gelopen hebben we de verstuivers laten testen en zijn er gereviseerde weer in gekomen. Alle problemen over............ totdat de klant na 2 dagen toch weer terug kwam met het niet aan willen slaan. Fout van de injectoren zat er weer in en inderdaad tijdens het direct starten niet aanslaan, wel weer als eerst een tel op contact geschakeld wordt.

Bekabeling, stekkers of stekker op ECU ???

Wie kent dit probleem of heeft nog een suggestie?

fkha

Geplaatst door fkha (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

fkha (0), 12 jaar geleden

Alle stekkers en zekeringen nagelopen en ingespoten. ==> Geen resultaat
Zwakke accu vervangen ==> Geen resultaat
Nieuwe ruil-injectoren handmatig aan de ECU aangemeld ==> Geen resultaat

Het enige wat nog niet was gebeurd was een zeer lange testrit. Na een uur rijden met deze Ford Mondeo en na het wissen van de foutcode P200 waren de beschreven problemen over. De foutcode is daarna niet weer teruggekomen en ook is het niet aanslaan van de motor niet weer terug gekomen.

Dit model was het:
[url=http://imageshack.us/photo/my-images/41/fordmondeoghiax.jpg/" target="_blank" rel="nofollow">http://imageshack.us/photo/my-images/41/...][img]http://img41.imageshack.us/img41/5836/fo...[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.