Ford S-Max: Soms slecht starten en soms een haperend onder het rijden S-max

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo allemaal,

ik ben hier nieuw en wil bij deze jullie de volgende problemen voorleggen. Vorig jaar september heb ik een S-Max met 104.000km op de teller gekocht. De auto rijdt bijzonder fijn maar ik heb een storende probleempjes.

Het eerste is het starten van de auto. 7 van de 10 keer slaat hij normaal aan maar de andere keren draait de startmotor wel maar slaat de motor niet aan. Als ik het gas dan even er bij in trap, start ie vrijwel direct. Ook wil het voorkomen dat hij start en dan een laag toerental heeft van ca. 500 rpm waarbij het ook lijkt alsof de motor op 3 cilinders loopt.

Het 2e probleem is tijdens het rijden en voornamelijk met cruise-control kun je het probleem goed vernemen. Tijdens het rijden (maakt niet uit welke snelheid) houdt de motor soms een fractie van een seconde in en soms ook het tegenovergestelde dat hij een fractie van een seconde juist versnelt! Hij houdt daarna gewoon zijn snelheid en je verneemt er verder niets aan maar het is wel vervelend...

Het 3e probleem zijn de ramen. Deze moeten bij 1x indrukken vanzelf sluiten maar vooral bij de voorzijde bestuurderskant zakt het raam juist weer. Net alsof het te zwaar loopt en een beveiliging aangesproken wordt. Ik moet dan het knopje vasthouden totdat hij helemaal weer omhoog is en dan nog gaat hij af en toe ineens weer naar beneden. Ander ramen doen dit af en toe.

Ik heb wel vorig jaar november een nieuwe autoradio gemonteerd (geen originele Ford maar zo'n chinese met touchscreen/navigatie/DVD etc.) maar kan me niet herinneren of ik de problemen daarvoor ook al had. De radio functioneert naar behoren! Ik meld dit even omdat ik ergens anders had gelezen dat een (defecte) radiozekering nog wel eens voor rare symptomen kon zorgen, wat mij eerlijk gezegd raar in de oren klinkt. (Was trouwens bij een Ford Fiesta op een Belgische site: http://www.fordclub.be/forum/viewtopic.p... )

De auto is bij een Fordgarage in Duitsland uitgelezen maar er zijn geen rare foutcodes gevonden. Ik heb tot 3x toe injectie-cleaner gebruikt voordat ik de tank vol gooide maar dit heeft ook niet tot goede resultaten geleid.
Voordat ik allerlei andere acties ga uitvoeren (bougies vervangen, brandstoffilter vervangen, of andere dure mogelijke oplossingen) zou ik graag weten of iemand deze symptomen herkent en of ze misschien allemaal met elkaar te maken kunnen hebben.

Ik hoop dat jullie kunnen helpen. De auto rijdt verder prima en ben er zeer content mee maar deze problemen zijn wel een beetje storend.

M.vr.gr.

RV

Robster666

Geplaatst door Robster666 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford S-Max? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

fordmannetje (0) PRO, 10 jaar geleden

het starten en cruisecontrol probleem ligt waarschijnlijk aan het elec gasklephuis
en ja de ramen lopen te stroef als ze weer open gaan

Robster666 (0), 10 jaar geleden

Hey Fordmannetje! Niet gedacht al zo snel een reactie te krijgen! Hartelijk dank daarvoor!

Met het elec gasklephuis bedoel je waarschijnlijk dat deze gereinigd moet worden? Of bedoel je dat deze vervangen dient te worden? Ik lees overal dat reinigen redelijk eenvoudig te doen is maar is dat ook daadwerkelijk zo? Ik ben best wel handig dus de vraag is of ik dit zelf ook kan of moet dit door een (vak)garage gedaan worden.

Groeten!

Robster666 (0), 10 jaar geleden

Opgelost! Gasklephuis schoongemaakt... Was helemaal zwart van binnen en er zat een behoorlijke rand in... Er was nog twijfel of ie opnieuw afgesteld moet worden maar dit was niet nodig. Hij rijdt weer perfect!

Bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford S-Max of stel zelf een nieuwe vraag.