Ford Fiesta: soms wat inhouden stotterren bij gasgeven

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3endura

Het gaat over een fiesta 1.3 endura motor met onderliggende nokkenas !

Het probleem is dat soms wanneer je gas geeft stottert die of verslikt die zich even en rijd dan terug normaal..

Net gelijk een mens wat soms de "hik" heeft heeft die fiesta soms ook een hik bij optrekken ! bij normaal optrekken en bij snel optrekken heeft die dat soms !

KHeb de gasklep volledig zuiver gemaakt de stationair toerentalregelaar ook zuiver gemaakt nieuwe bougies want die waren versleten
Dan als ik de stationair toeretal regelaar afhaal en er 12 volt op zet dan zie ik dat klepje wel niet bewegen !! dat moet normaal toch bewegen?je hoort wel een tik maar er beweegt niets ! je zou denken heeft dit er iets mee te maken ma als de motor gewoon staionair draait en als je dan de stekker uittrekt van die regelklep dan valt de motor bijna stil dus dan lijkt het erop dat da ding toch werkt !

de kleppen zijn ook geregled van de motor dus dat is in orde

Vanwaar komt dat gestotter dan ???

als ik in de donker met een waterspuit op de bougiekabels spuit dan zie ik wel wat vonkjes ! maar het heeft wel geen effect op het motor toeretal! moet dat trouwens?

Wie kan me helpen ???

bartjebartje

Geplaatst door bartjebartje (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ibo (0) PRO, 8 jaar geleden

Zet er maar een nieuw setje bougie kabels in.
Je mag totaal geen vonken zien op de kabels na besproeien met water.

bartjebartje (0), 8 jaar geleden

ja denk je dat het daaraan kan liggen ? kga morge dan 4nieuwe kabels bestellen ...hopelijk is het dan weg alvast bedankt

bartjebartje (0), 8 jaar geleden

iemand anders zei me ook dat je benzinefilter ook verstopt kan zijn..zodat die soms geen benzine genoeg krijgt maar dit lijkt me toch raar ...heb je het al meegemaakt dat door een gedeeltelijk verstopte benzinefilter de motor stottert? kan natuurlijk een filter kopen maar dan eerst kables zetten of filter en dan testritje maken want wil graag weten wat het was !

bartjebartje (0), 8 jaar geleden

ik heb nieuwe bougiekabels gezet ,die van de autoshop zei dt bougiekabels voor de 50pk versie hetzelfde zijn als die van de 60pk versie .
geen verandering wagen blijft shokken stotteren ..

kan dit ook aan de stroomverdeler liggen aangezien die achterop het blok zit en mss heet kan worden ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.