Ford Mondeo: Start niet geen vonk

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hulp Gevraagd!!!
Na het vervangen van de koppakking en alle onderdelen die daar voor nodig zijn (inclusief een complete koprevisie bij LG motoren Amstedam) alles keurig netjes teruggebouwd maar helaas wil de motor niet aanslaan.
Na wat controles te hebben uitgevoerd blijkt dat geen van de 4 Bougies meer vonkt, middelste draad van de bobine heeft gewoon 12 volt.
Alle stekkers zijn gecontroleerd en opnieuw bevestigd maar helaas zonder resultaat, het betreft een 2.0 benziemotor Duratec met distributie-Ketting.
Motor gaat keurig rond maar start dus niet (Bovendien na vele strartpogingen ruik ik ook geen bezine lijkt alsof er een blokkering ergens ingeschakeld staat).

Ik hoop dat iemand hier een oplossing voor heeft.

Alvast bedankt...
Afz. een radeloze Mondeo bezitter.

Exellent

Geplaatst door Exellent (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Postie (0) PRO, 11 jaar geleden

Als eerste wil ik vragen of je kruaspoelie wel op tijd staat, hier zit de bdp vertanding aan vast, dus officieel plaatje achter de nokkenassen langs, pen in het blok en daar de kruas tegen aan gedraaid. Kruaspoelie monteren met stiftje die door het gaatje in de poelie in het carter valt, dan de krukas bout vast zetten.
Dat heb je zo gedaan??

Exellent (0), 11 jaar geleden

Vrienden dank voor het meedenken, de oplossing was het vervangen van de DBP sensor.
Motor draait weer als een zonnetje.

dickbanga (0), 11 jaar geleden

achteriutrijverliichting is defect mondeo 2003 wie helpt mij b.v'd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.