Ford Galaxy: start soms niet goed, na kwartier start hij weer goed

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Mijn Galaxy start soms niet goed. Hij start wel maar draait dan slechts 300 toeren. Met bijgassen doet hij het soms dan wel, opeens pakt hij het en draait hij 1000 toeren. Soms lukt dat niet en doet hij niets anders dan op 300 toeren draaien.
Inmiddels 7 (!) keer naar garage waaronder Forddealer. Geen foutcodes. Luchtmassameter vervangen, lambdasensoren vervanger, gasklephuis gereiniggs. Inmiddels dus 1300 euo verder maar ze kunnen niets meer doen. Moeten we maar mee leren leven. Maar ik niet op de auto vertrouwen, sta ik 's morgens met knderen in de auto, start hij niet goed. ANWB is ook al 3 keer geweest, maar als zij komen, start hij gewoon weer. Om gek van te worden. Ik weet niet meer wie mij kan helpen. Ook naar andere Forddealer geweest, maar zonder foutcodes kunen ze niets...HELP!!

Pieter-Paul

Geplaatst door Pieter-Paul (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Galaxy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Fordrat (0) PRO, 11 jaar geleden

relais benzinepomp defect

Pieter-Paul (0), 11 jaar geleden

Ben naar de garage geweest, heb relais besteld en gevraagd om deze te plaatsen. Blijkt dat mijn Ford helemaal geen relais 30 heeft. Ik heb Galaxy uit 2004. Klopt dat? Zitten 5 relais in en geen benzinpomp relais.
Ik word hier kompleet gek van. Ben nu al maanden mee bezig en geen enkele Ford garage kan of wil mij helpen. Dit was dus de laatste Ford voor mij! Iemand afvies?

maarten4874 (0) PRO, 11 jaar geleden

Volgens mijn gegevens heeft deze wel een brandstofrelais... (Maar goed,je mag ervan uitgaan dat de dealer het goede schema heeft.)
Even een andere vraag; Hoor je je brandstofpomp onder de auto als je hem op contact zet? Zo ja,veranderd dat geluid als hij deze kuren vertoond?

Pieter-Paul (0), 11 jaar geleden

Dag Maarten,
Weet jij ook welk nummer het relais moet hebben dan? Ik heb nu een nr. 30.
Op je vraag: ik hoor de brandstofpomp wel, ook als hij die kuren heeft.
Maar omdat ik overal over relais nr 30 hoor, heb ik die besteld en gevraagd te laten plaatsen, maar toen belde ze dus op dat er maar 5 relais zijn en geen nr, 30.

maarten4874 (0) PRO, 11 jaar geleden

Volgens mij is relais 30 alleen van de motorcomputer... Hier geeft hij relais K20 aan,maar hier heb je niet zoveel aan denk ik.
Wat je ook kán doen om het relais uit te sluiten is een gezekerde plus vanaf GESCHAKELDE PLUS naar de botsschakelaar te trekken (en dan op de draad die vanaf de zekeringen komt,hierdoor blijft de veiligheid actief).

Of probeer eens in jouw buurt een diagnose specialist te vinden. Die komen er steeds meer en hebben de apparatuur en kennis om verder te zoeken. (bv diagnose center)

edit; is de brandstofdruk al eens gecontroleerd door de dealer?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Galaxy of stel zelf een nieuwe vraag.