Ford Galaxy: negatieve wielvlucht linksvoor

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.8

Enkele maanden geleden werd geconstateerd dat de binnenkant van de band linksvoor erg scheef aan het slijten was. Na uitlijnen bleek dit ook, alleen heeft mijn Galaxy geen stelmogelijkheden. Advies garage: veerpoot vervangen. Ik heb deze gedemonteerd en bij de plaatselijke bandenspecialist laten controleren (na demontage veer, hoes en aanslagrubber). Hij kon er niets aan ontdekken. Vervolgens heb ik veerpootlagers aan beide kanten vernieuwd en de veerpoot linksvoor zo hoog mogelijk in het fuseelichaam teruggemonteerd. Er moesten inmiddels ook nieuwe banden onder. Door bovenstaande slijtage was inmiddels het canvas zichtbaar. Maar ondertussen is het probleem nog niet opgelost! De wielvlucht lijkt wel iets verbeterd (ik heb geen gegevens van de eerste meting) maar staat nog steeds op -1.32 graad. Met de draagarmen lijkt niets aan de hand te zijn. Advies bandenspecialist: vervang fuseelichaam.
Wat adviseren jullie? En zit er verschil in fuseelichaam van Alhambra/Sharan? Kan ik het betreffende onderdeel ook van een model van de eerste fase (1996-2000) monteren?

MB280M110

Geplaatst door MB280M110 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Galaxy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1720) PRO, 11 jaar geleden

Hoelang is de auto al in bezit , geen aanrijding op het wiel gehad ? zoiets komt niet ineens en vanzelf.

MB280M110 (0), 11 jaar geleden

Ik heb de auto ruim anderhalf jaar en heb er ongeveer 26.000 kilometer mee gereden. In die tijd heb ik geen aanrijding op het wiel gehad. Wel in Noord-Frankrijk een flinke klap onderweg op vakantie door slecht wegdek of obstakel. Maar dat was kort na aankoop.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Galaxy of stel zelf een nieuwe vraag.