Ford Mondeo: start wel (startmotor tornt) slaat niet aan, + accu heet

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 TDCi

goedemorgen,

van de één op andere dag, auto goed lopend weggezet, draaide de startmotor amper rond en werd de + pool heet. Overbruggen van de start draad tussen accu en startmotor gaf geen oplossing. Over plus draad meet ik 1,1 V over - draad 0,3 V en accuspanning voor aanvang metingen tijdens starten 10 V. De accu is nieuw en goed geladen.

Startmotor vervangen, motor tornt sneller rond, maar slaat nog niet aan. Ook de + pool wordt nog warm. Lijkt er dus op dat de startmotor wel erg veel stroom trekt. Wel raar, goedlopend weggezet, en nu niet meer aanslaan.
Kan het zijn dat de multiriem zorgt voor teveel weerstand en daardoor de motor niet genoeg toeren maakt tijdens het starten. Of is er een ander "probleem bekend.

alvast bedankt..

lsp

Geplaatst door lsp (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Doktor (0) PRO, 13 jaar geleden

Kiojk eens naar de aansluiting van de massakabel, deze zit oa onder de accu op het chassis, accu eruit en onder de bekleding zie je 2 punten zitten.

Suc6

lsp (0), 13 jaar geleden

Hoi,

Probleem gelokaliseerd... Startmotor was al niet fris meer, maar hoofdoorzaak te zoeken in compleet vastzittende aircopomp!!! Hiermee starttoerental te laag en dus niet aanslaan.

Dit roept wel meteen een tegenvraag op:
Is voor de 2.0tdci een multiriem te monteren zonder airco? Oftewel kan ik een multiriem systeem van bv een transit zonder airco monteren, zodat ik wel dynamo heb?

edwin-harlingen (0), 13 jaar geleden

hoi het kan zijn dat de magneet spoel van de airco niet meer vrij loopt . de moer los draaien en een wij- moer ring er tussen zetten en anders het spoel gedeelte er uit laten als de airco pomp zelf vast zit suc 6 edwin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.