Ford Focus Wagon 2011: starten

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: T1DB, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 85

Beste mensen,

Het is een geweldige auto. Het probleem is dat de auto morgens heel slecht wil starten. Soms moet ik wel 20 keer starten voordat de motor aanslaat. . Daarna heb ik de hele dag geen enkele probleem. De motor loopt dan als een zonnetje.
Heeft iemand een idee wat het kan zijn.
Graag reactie.
Alvast bedankt.
m.vr.gr
Dick

Bouwd00

Geplaatst door Bouwd00 , lid sinds 2 jaar geleden

4 Reacties

Bouwd00, 11 maanden geleden

Het probleem is noog niet opgelost.
De ANWB vertelde dat de accu een te lage spanning heeft om te starten. Ik heb een nieuwe accu laten plaatsen in de garage, maar de volgende dag was hetzelfde probleem. De auto wilde niet starten.
Weer de ANWB erbij gehad. Nu had de nieuwe accu een te lage spanning. Vreemd bij een nieuwe accu.
De auto staat nog bij de garage. De monteur vertelde dat er een nieuwe startmotor in moet..
Afwachten maar alhoewel het vreemd is omdat de auto, als de motor warm is gewoon start.
Wordt vervolgd.

Heino4267, 11 maanden geleden

Dan meet (of laat meten) eerst eens de laadspanning van de dynamo bij 2000 toeren en de accuspanning op het moment dat die als "te laag" is beoordeeld. Zoals je het beschrijft zit de oorzaak helemaal niet in de startmotor, maar veel eerder in een slechte dynamo of een sluipverbruiker. En beide zijn eenvoudig te meten.

harry4203 PRO, 11 maanden geleden

brandstof wil ook nog wel eens terugzakken door minimale lekkage. moet voor een beetje garage toch niet zo moeilijk zijn te beoordelen in welke hoek het fout gaat? starten met tester en eventueel scope eraan. juiste accu geplaatst en eventueel ingeleerd? auto heeft volgens mij intelligent laadsysteem waarbij een speciale accu vereist is.

Bouwd00, 11 maanden geleden

Bedankt voor de reacties.
De startmotor bleek op een of andere wijze kapot te zijn. Er is een nieuwe startmotor geplaatst en een nieuwe accu. Kosten 700 euro. Vanmorgen waren er geen startproblemen. Toch is het vertrouwen in de Ford nu even weg,.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.