Ford Tourneo: Starten accu

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 durotorq

Wagen heeft ruime tijd stil gestaan en accu is helemaal leeg.
Wellicht is de accu kapot.
Klopt het dat dit geen gewone loodaccu is?
Mag deze accu door een gewone loodaccu vervangen worden?
Welke problemen kan ik nog verwachten na een lange stilstandperiode en hoe moet ikdeze problemen aanpakken
DRINGEND

Roland10244

Geplaatst door Roland10244 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Tourneo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Paulus8636 (0) PRO, 17 jaar geleden

Amerikanen hebben bijna allemaal onderhoudsvrije loodaccu's (natte accu's die je niet kunt navullen) of AGM (VRLA) accu's. Bij beide geldt dat je ze kunt weggooien wanneer ze een lange tijd geheel ontladen gestaan hebben. Opladen lukt niet meer en kan gevaarlijk zijn. De accu kan extreem gassen.
Vervangen door een gewone loodaccu is onverstandig omdat de laadspanning van deze auto wat hoger is. Een normale loodaccu wordt overladen en sterft snel.
Je kunt proberen een originele accu te krijgen of een Varta Ultra dynamic (dit is een AGM accu) of anders een Varta Blue dynamic (stukkie goedkoper dan de Ultra!!).

Na lange stilstand: remvloeistof vervangen en de remmen controleren, motorolie direct verversen en na 2000km nog eens, bakolie peilen,

En belangrijk: Zat de dieseltank helemaal vol? Zo niet, dan kan afhankelijk van de opslagtijd en de opslagomstandigheden er wat water in de diesel zitten. Dat kun je met een moderne diesel niet hebben. Tank en leidingen aftappen en doorspoelen, en ook de filters vervangen nog voor je de motor gaat starten.

Dit zijn zo de belangrijkste dingen denk ik. Wie vult het aan?

Succes,
Paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Tourneo of stel zelf een nieuwe vraag.