Ford Ka: Startmotor gaat uit zichzelf lopen!

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine

Vanavond trof ik mijn Ford Ka aan met draaiende startmotor ondanks dat ik de sleutels in mijn zak had. (hoog gierend geluid)
Het vreemde hierbij is dat de motor dus niet werd aangedreven via de starterkrans.
Alleen de accu losmaken liet de startmotor stoppen met draaien.
Weet iemand hoe dit kan en is de startmotor vervangen de oplossing, of zit er nog een relais o.i.d. tussen de startmotor en het sleutelcontact.

Frits3426

Geplaatst door Frits3426 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Ka? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

vervang je startmotor maar

Frits3426 (0), 14 jaar geleden

Startmotor vervangen. helaas, zelfde probleem. Op de "+" van de startmotor zit nog een dikke rode afgaande draad. Deze zat over het contact van het startrelais afgemonteerd. Hier bleek een gaatje ingesleten te zijn welke het startrelais activeerde!

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

die dikke rode draad is konstant plus en komt van de accu af,wel vreemd want als deze draad het relais activeerd zou je startmotor gewoon moeten functioneren dus de motor mee moeten nemen,maar ik vermoed dat deze rode draad het andere kontakt op het startrelais actieveerde en dan draait alleen je startmotor zonder dat het relais eruit springt.maar goed probleem is opgelost

Frits3426 (0), 14 jaar geleden

Er gaat een dikke rood draad van de accu naar de startmotor (zit tesamen met de startdraad in een soort stekker op de satrtmotor). Vanaf de plus van de startmotor vertrekt weer een dikke rode draad richting auto. Je hebt gelijk dat deze draad sluiting maakte met het andere contact op de startmotor waardoor alleen de startmotor draaide.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.