Ford Mondeo: Startmotor kapot Ford Mondeo stationwagon Diesel 2.0 95KW

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 95KW

Mijn Mondeo die ik net ruim 1,5 jaar heb is de startmotor kapot.
Vraag kan dit zomaar opeens gebeuren....., heeft altijd zijn onderhoud keurig gehad....
Garage geeft aan dat het veel tijd kost dit te repareren....heeft iemand een idee wat de kosten van reparatie kunnen zijn voor het vervangen van een startmotor?? Via bijv. onderdelenzoeker kom ik tot prijsen voor het onderdeel van 110 tot circa 160 euro...

Wie kan mij informeren waar ik rekening mee moet houden, auto heeft onlangs al een grootte beurt gehad voor de vakantie met een flink kostenplaatje en nu goed 2 maanden verder weer dit... Nog nooit zoiets meegemaakt bij een ford mondeo, terwijl ik al een jaar of 10 ford rijd.
Binnenkort krijg ik het kostenplaatje te horen voor het vervangen en opleveren v/d auto van de garage.

Ik hoop dat iemand mij iets kan vertellen, informeren, alvast hartelijk dank.

wptm

Geplaatst door wptm (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hendrik4290 (0) PRO, 13 jaar geleden

Waarschijnlijk zit de startmotor vol gruis van het versleten tweemassavliegwiel. Als je hem even demonteert kan je zien of het zo is. In dat geval moet je eerst een nieuw vliegwiel plaatsen, hetgeen toch wel veel geld kost omdat naast het vliegwiel voor de zekerheid ook de koppeling en de koppelingscilinder vervangen wordt.
Als je wat geluk hebt is er niets kapot aan het vliegwiel en heb je gewoon een kapotte starter.

wptm (0), 13 jaar geleden

Hendrik4290, enig idee hoe dat kan ontstaan gruis in startmoter en een versleten tweemassavliegwiel...? Is dat normaal dat zoiets kan ontstaan....? is het verstandig dergelijke onderdelen 2de hands aan te schaven via onderdelenzoeker of raadt je dat af....Ik ben benieuwd naar jou reactie, alvast bedankt.

Hendrik4290 (0) PRO, 13 jaar geleden

Tweemassavliegwielen zijn slijtagegevoelig, vooral die van de mondeo, google er maar eens op. Tegen dat ze bijna heel versleten zijn komt er contact tussen de twee metalen delen. Deze zijn van gietijzer, vandaar dat gruis.
Tweedehands vindt je geen goede denk ik. Daar de startmotor het vliegwiel aandrijft kan er van dat gruis invallen waardoor die op de duur niet meer werkt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.