Ford Ka: Startprobleem

Bouwjaar: 1990

De ford ka van mijn dochter start bij lage temperaturen soms niet.
De motor reageert dan helemaal niet op de sleutel ( reservesleutel zelfde probleem). De startmotor gaat niet draaien en er klinkt ook geen relaisschakeling. De accu is prima en ook met startkabels erop: geen reaktie. Aantrekken gaat ook niet, er komt kennelijk geen spanning na het contactslot, voor de rest Wel spanning: lichten, radio etc, alles werkt.
Bij iets hogere temperatuur start de motor zonder problemen, en loopt in een keer.
Af en toe door de auto (in zn vrij) heen en weer te rijden wil het probleem wel eens opeens over zijn.
Garage heeft al gezocht maar daar startte hij normaal. Weer thuis: probleem weer aanwezig.
Is dus erg lastig zoeken. Lijkt misschien startonderbreker maar ik weet niet of als deze de sleutel misschien niet herkend of dan de startmotor wel zou moeten draaien maar alleen de ontsteking niet werkt. Want in ons geval reageert de auto dus helemaal niet.

Wie heeft een idee?

Sjaak3903

Geplaatst door Sjaak3903 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Ka? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

voyager (0), 8 jaar geleden

Als de auto niet wil starten, branden de lampjes in dashboard dan als je het op contact zet?

Sjaak3903 (0), 8 jaar geleden

Voor zover ik me herinner wel (vanochtend om 1000 startte de auto normaal), er is altijd wel spanning. Moet ik speciaal op een bepaald lampje letten?

voyager (0), 8 jaar geleden

Reguliere lampjes moeten branden. En ook niet zachter gaan branden tijdens valse sart.Evt. bij Ford dealer uitlezen. Die heeft mogelijkheid om het evt te zien.Zo nodig auto nachtje laten staan bij dealer om de volgende ochtend het te proberen.

Sjaak3903 (0), 8 jaar geleden

Ik zal er morgenochtend op letten als ik het nog een keer probeer (weersverwachting is redelijk lage temperaturen) dus ik verwacht dat hij weer niet start. Als de lampjes minder gaan branden: teken van kortsluiting (of stroomverbruik ergens in het systeem)? Zo ja wat kan het dan zijn?
ford dealer is uiteraard optie als het blijft duren

voyager (0), 8 jaar geleden

Een van de opties is kabelbreuk.Door een te lage temperatuur krimpt de kabel zodanig dat er geen contact is. Dat is mogelijk te testen op het moment van niet starten door aan kabelboom te wringen, eerst onder dashboard, dan verder in het circuit. Ook stuurslot/contactstekker is een verdachte.

Heino4267 (230), 8 jaar geleden

Zoek eerst eens het lampje van de startonderbreker en kijk of de startonderbreker er daadwerkelijk af is (dus zodat je weet of de sleutel is herkend).

Sjaak3903 (0), 8 jaar geleden

Ik heb een paar keer aan de kabelboom getrokken en daarna deed hij het wel. Het lijkt dus inderdaad een kabelbreuk te zijn. Dan is natuurlijk de vraag: welke kabel is dit of zijn er meerdere die dit kunnen veroorzaken. Als er slechts één optie is, kan ik er een bypass naast leggen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.