Ford Transit: Startprobleem 2.4TDE

Bouwjaar: 2003

Transit 2003, Motorcode DOFA (TDE-TDDI?).
Zodra het vriest is er een startprobleem. Na ongeveer 3-4 seconden starten stopt het starten, terwijl je de contactsleutel
niet terug draait. Als het niet vriest slaat de motor normaal aan. We zijn er inmiddels achter dat er een startrelais (K22 in
zekeringkast) tussen zit. Dit relais ligt via de PCM (computer) aan massa. Echter als het probleem zich voordoet wordt deze massa verbroken net voordat de motor aan zal slaan.
Is er iemand die weet waarom de PCM de massa verbreekt en waarom alleen als het vriest ??. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat waanneer het vriest dat het starten dan net even langer duurt waardoor het probleem zich openbaard.
Bij voorbaat dank.

Keimpen

Geplaatst door Keimpen (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Siem Bijman (165) PRO, 18 jaar geleden

Misschien iets te simpel gedacht hoor, maar is de akku wel 100%in orde? Met vrieskou heeft hij net iets minder vermogen.

webro (0) PRO, 18 jaar geleden

neem contact op met de dealer
er is een schrijven van de inporteur ivm dit probleem
heb een klant met dezelfde klacht gehad
er zijn div delen verv verst end en de waterpomp

gr paul

Dennis2104 (0), 18 jaar geleden

probleem startmotor vocht in het startrelais en dat bevriest

twassink (0) PRO, 18 jaar geleden

Bij ons zelfde probleem. De massa hebben we inmiddels rechtstreeks getrokken. Start nu wel langer door maar slaat nog moeilijk aan als ie koud is. Dennis: zeker weten dat probleem alleen in startmotor zit? Dan is het gauw opgelost natuurlijk!

twassink (0) PRO, 18 jaar geleden

Na het vervangen vd gloeibougies ook gloeirelais K70 vervangen. Dat heeft geholpen. Relais tikte wel maar gaf geen stroom door!
Geen startprobemen meer sindsdien.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.