Ford ford transit: Transit 1997] roetvorming

Bouwjaar: 2006

Betreft roetvorming bij het rijden vanaf 2500 toeren p/m , na een tijdje stopt de roetvorming met een lichte schok en rijdt soepel verder tot ik inhoud en weer onder de ongeveer 2500 toeren p/m kom , in mijn vorige vraag kreeg ik als antwoord het rode lampje linksonder maar dit gaat onmiddelijk uit na het starten , nu heb ik eens een gerucht gehoord dat dit te maken zou hebben met de carterontluchting een leiding die verstopt is ? zou dit kunnen , ik heb namelijk nog al eens transitten gezien die dit probleem hebben , ik heb deze wagen 8 jaar geleden nieuw gekocht en tot mijn 70.000.km had ik er geen problemen mee , vanaf toen is dat begonnen tot nu op 330.000.km.
Alex

svenco

Geplaatst door svenco (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Niels8175 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik denk dat je vervroegingsklep in de pomp vast blijft zitten.
Komt vaak voor bij deze modellen.

Is het een 70/76 pk?

svenco (0), 18 jaar geleden

Deze transit is een 100 pk , een 2500 turbo diesel.
Je zegt dat de vervroegings klep zou vast blijven zitten , hoe kan ik dat verhelpen ? demonteren kuisen ?? Alex

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.