Ford Ka 1998: Startprobleem - gerelateerd aan de Koelvloeistof meter?

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 Liter

Sinds 1.5 jaar ben ik eigenaar van een Ford KA uit 1998. Sinds een jaar heb ik af en toe last van het volgende, curieuse probleem.

Bij het draaien van de sleutel gaan er 4 lampjes branden. Daarna gaan er 3 lampjes uit en kan de auto gestart worden. Bij mij gebeurt het steeds vaker dat het lampje van de koelvloeistofpeil /koelvloeistoftemperatuur niet gaat branden bij het omdraaien van de sleutel. Dit resulteert (in 100% van de gevallen) in het niet starten van de motor... Het geuploade bestand is een foto van het dashboard wanneer de motor niet start. Ter info: het koelvloeistof lampje zit tussen de linker en de rechter 2 in.

Ik heb al eindeloos gezocht naar soortgelijke gevallen, maar die kan ik niet vinden.. Is er ook maar iemand die mij kan helpen?
Donderdag ga ik op vakantie en het zou mooi zijn om het nog op te kunnen lossen deze week.

Groet,

Yailen


** Edit 1:** Wanneer het lampje wel brand, gaat de motor in 100% van de gevallen wel aan!

Yailen

Geplaatst door Yailen (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Ka? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kombikart (0), 10 jaar geleden

Lijkt of comp verkeerde info krijgt van de temp sensor, wasrdoor hij niet wil starten. Uitlezen bij de dealer zal meer duidelijkheid geven of deze kapot is, en foutcodes naar boven brengen . Er kan dan ook gerichter gezocht worden.

Gr Fred

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.