Ford Mondeo: startprobleem ivm LPG

Bouwjaar: 1998

Als de auto op LPG wordt stilgezet en je start hem later weer dan slaat hij pas na een aantal seconden aan als het LPG relais hoort inslaan. Hij start dus volgens mij niet op benzine, echter als je hem op benzine wegzet dan slaat hij perfect aan. Injectoren zijn gereinigd, benzinedruk is gemeten, geen foutcodes in de computer van de auto, van de LPG niet gemeten.
het is een AG autogas G3 installatie

Arwin

Geplaatst door Arwin (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ruudvanmaarseveen (0) PRO, 18 jaar geleden

controleer de klep speling eens, deze motoren kunnen zeer slecht tegen lpg.
klepspeling controleren/afstellen eens per 45.000 km
(alleen motoern met zwart klepdeksel)
suc6

Arwin (0), 18 jaar geleden

Klepspeling is ook gecontroleerd

hakeemolajuwon (0) PRO, 18 jaar geleden

De mogelijkheid bestaat dat de motor op twee mengsels start en dus verzuipt en niet aanslaat. Dit is software matig te veranderen, maar daarvoor moet je wel bij een inbouwstation van Teleflex GFI zijn. Die zijn hier te vinden:

sanny (0) PRO, 18 jaar geleden

Bij AG systeem is een relais in de computer geplaats die de injectoren uitschakelt nu wil het soms nog weleens dat deze niet terugklapt en zodoende start deze na lang starten op LPG.Dit kan je best oplossen met de kabels van injectoren over een nieuwe relais te leggen die gestuurt word via de LPG verdamper

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.