Ford Mondeo: Eigenschappen temperatuur zender

Bouwjaar: 1997

Hallo,

dar ik problemen heb met de temperatuur meting van mijn auto (td 1.8). Af en toe geeft het meterje een te hoge temperatuur aan. Ik dacht dat dit lag aan de zender. Heb deze dan ook vervangen, door een type dat volgens de dealer 100% de juiste moet zijn. Echter hierbij kreeg ik een nog grotere uitslag. Daar zou ik wel eens willen weten welke eigenschappen deze zender (PT100) nu werkelijk heeft. Ik heb beide zenders in een oliebad met een temperatuurmeting gemeten qua weerstand. Zo zag ik dat bij de oude zender deze een weerstand had van 241 ohm bij 100°C, terwijl de nieuwe bij deze temp. een weerstand had van 150 ohm. Kortom wie kan mij een tabel leveren met de juiste gevens.

BTW. Waar hoort bij deze auto de temp. meter bij normaal bedrijf ?? Bij mij was dit altijd aan het begin van de normaal schaal, met de nieuwe zender staat deze iets over het midden !

essel

Geplaatst door essel (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

RDijkstra (0), 18 jaar geleden

Hoi Sjoerd,

Ik heb een tabel met de gegevens van de sensor.
de voedingsspanning is 5V
De weerstand gemeten bij 100 graden moet liggen tussen de 1900 en 2500 ohm.

Is je bedrading wel goed, als je deze vanaf de sensor tot de regeleenheid meet moet deze kleiner zijn dan 1 ohm.

Als je de auto op contact zet moet je op 1 van de pootjes van de sensor 5V meten.

mvg Reinder

essel (0), 18 jaar geleden

A.d.h.v je berichtje, heb ik e.e.a. opnieuw gemeten. De 5 volt die je noemt, is dat de open spannning, dus zonder de sensor aangesloten ?? In dat geval kan ik je melden dat ik meer 8 volt meet. PS kun je de tabel ook mailen (sjoerd_1@yahoo.com)

essel (0), 18 jaar geleden

Heb net nog even de temperatuur gemeten, van het koelwater dat in het reservoir loopt. Deze komt van voor de thermostaatklep. Dus lijkt mij redelijk representief voor de motor temp. Eerst lag de temperatuur op 89°C. Is dit een correcte temperatuur ??

Later zag ik zelf dat de temp. 100°C werd, hetgeen me niet goed lijkt. Maar de batterij van de meter was ook bijna leeg, dus mischien waren deze meetwaarden wel onjuist. Ik zal eea nog eens overdoen als ik nieuwe batterijen heb

RDijkstra (0), 18 jaar geleden

Hoi sjoerd,

De 5V moet je volgens mij meten als de sensor is aangesloten,
De tabel kan ik je op dit moment niet mailen het is trouwens een kromme (grafiek) van een NTC weerstand.

89°C lijkt mij goed.
100 °C is nog niet verkeerd de auto staat immers stil dus er wordt niet gekoelt door de rijwind via de radiateur dus loopt de temperatuur in het expansie tankje op.

groet Reinder

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.