Ford Mondeo: centrale deurvergrendeling springt vanzelf open

Bouwjaar: 1997

Ik heb een Mondeo Wagon Ghia uit 1997. Sinds een maand of 2 merkte ik dat bij het met de sleutel (niet op afstandbediening) de bestuurdersdeur openen, de centrale deurvergrending niet bij alle deuren werkte. Alleen de bestuurdersdeur ging open. Dit heeft de Ford dealer opgelost door een nieuwe stuurmotor in de portier te zetten.
Echter het volgende probleem heb ik nog steeds. Als mijn auto een tijdje (enkele uren) stilgestaan heeft dan springen alle deuren automatisch open. De vergrendeling ontsluit zichzelf zonder enige reden. De ford dealer en mijn eigen garagfe konden niks vinden aan problemen. Wie heeft er ervaring met bovenstaand probleem en weet hoe het opgelost is. Ik heb nog garantie op deze auto en wil graag dat dit binnen de garantie periode opgelost kan worden.

red36

Geplaatst door red36 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4040 (385) PRO, 18 jaar geleden

Waarschijnlijk maakt de "open"draad sluiting tegen massa.
De CV werkt met 2 draden welke het commando geven aan de stuur eenheid. 1 draad aan massa gaat de deur open en de andere draad aan massa gaat de deur dicht.
Dat wordt even zoeken , maar ik denk toch dat het daarin zit.
Een veel voorkomende plek waar de sluiting kan zitten , is de draadboomdoorvoer in de deurstijl, aan de scharnier zijde.


succes,
Hans.

red36 (0), 18 jaar geleden

Dank je Hans voor de tip, maar als iets sluiting maakt, dan zou je toch zeggen dat na het op slot draaien de deuren meteen weer open moeten springen? en niet pas na een uur of 2 of maakt dat niet uit?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.