Ford Ka 2012: Storingen dashboard

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Nadat auto een aanrijding heeft gehad komen er allemaal storingen op dashboard en na het starten blijven die branden. Hiernaast doen de richtingaanwijzers, groot licht schakelaar en elektrische ramen het niet meer.
Auto start en rijdt wel alleen niet veilig met deze storingen. Heb een Ford kenner gevraagd en die had het over een crash stand!!
De crash censor zou hersteld moeten worden dmv de storingen te ressetten. Lukt dat niet dan moet die vervangen worden. Wie weet meer over het probleem. De auto is aan de linker voorkant geraakt en de airbags zijn niet uitgeklapt, wel moesten de gordels losgeknipt worden en inmiddels zit ik zonder.

Alvast bedankt voor jullie inbreng!

Ford Kan

Geplaatst door Ford Kan , lid sinds 5 maanden geleden

5 Reacties

kaleido 1 PRO, 5 maanden geleden

Laat de auto eerst eens uitlezen , als er onderdelen defect zijn geraakt door de aanrijding , is de kans groot dat er ook zekeringen defect zijn of modules beschadigd.
Dit is niet iets wat zonder de juiste apparatuur is op te lossen , naar een garage met de juiste apparatuur en uit laten lezen , als gordelspanner af zijn gegaan moeten die eerst vervangen worden , dus komt het er op neer , schade herstellen op de juiste manier en dan verder.

    Bedankt, ga ik de schade volledig laten herstellen en de gordels vervangen en dan uit laten lezen. Wordt vervolgd en thnx - Ford Kan, 5 maanden geleden

Ford Kan, 5 maanden geleden

Heb die gordels in z’n geheel vervangen en geprobeerd om de foutmeldingen te resetten . Dat is uiteindelijk niet gelukt en de storingen blijven zich voor doen. Volgens een Ford monteur is de crash module van de airbag de boosdoener. Die moet gereset worden of vervangen. Bij een crash wordt die geactiveerd en blokkeert die veel functies. Zoals de lichten, elektrische ramen en nog veel meer.

Ik ga die laten vervangen en daarna nog een x uitlezen. Of moet ik wat anders doen, kenners?

kaleido 1 PRO, 5 maanden geleden

Is jou uitleesapparatuur geschikt voor dit soort storingen te resetten , anders het eens met ford apparatuur proberen te resetten , modules hoeven niet altijd vervangen te worden , soms is reset mogelijk met de juiste apparatuur.

Ford Kan, 5 maanden geleden

Dat heb ik zelf niet gedaan maar de garage. Die heeft allerlei programma’s en uitleesaparatuur gebruikt alleen wordt die airbagsmodule niet herkend. Is een 1 1/2 uur mee bezig geweest en zei dat het beter was om die te vervangen. 9 van de 10 x worden al die meldingen gewist. Ik heb er zelf geen verstand van maar hij denk ik wel. Of moet ik dat bij een Ford dealer laten doen, maar dat is waarschijnlijk niet goedkoop.

    Als je met uitlezen en resetten (zelfs bij een zogenaamde dure dealer) kan voorkomen dat je een nog duurder module moet vervangen, ben je toch nog goedkoper uit. "Niet herkennen" bij een uitleesprogramma betekent dat het niet up to date of niet volledig is. Er is dus wel communicatie met dat module, maar het nummer kent die software niet. - oldford PRO, 5 maanden geleden

Ford Kan, 4 maanden geleden

Nou heb het probleem weer opgepakt omdat me auto begon rot te worden van het stil staan. Ik had het gewoon gehad met die auto en gebruikte me oude polo maar weer.

Heb nu de airbagmodule opnieuw laten uitlezen en kreeg wat anders te horen. Bij het uitlezen gaf hij een zekeringkast probleem. Die zou vocht hebben gevat waardoir deels die storingen optreden. Dat moet eerst vervangen worden en dan pas kan de airbagmodule gereset worden. Nu weer een zekeringkast zien aan te schaffen. Andere vraagje, wat moet er nog meer gedaan worden als ik die heb laten monteren. Want daar komt waarschijnlijk veel bij kijken ivm startonderbreker en al die elektra. Of moet ik daar niet opletten en laten vervangen. Paar jaar geleden ook een zekeringkast van een ander merk vervangen maar toen starte de auto niet meer. De andere functies die het toen niet deden, deden het toen weer wel. Toen moest die zekeringkast, contactsleutel ingeleerd worden. Maar nadat was de auto als vanouds en deed alles het weer.

Dus een hele gedoe, moet ik dat bij deze Ford Ka ( 2011) 1.2 ook zo doen. Graag jullie hulp en bedankt alvast.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.