Ford S-Max 2006: Storingssignaal accu klopt niet

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: AOWA, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 107

Accu storingssignaal brandt vaak.
Accu en dynamo zijn goed, volgens de garage. Dynamo heeft alleen een kapot draadje waardoor steeds storing wordt gemeld, maar hij laadt wel de accu op. Advies is dynamo vervangen, a €700,00.
Garage zegt dat je nu niet weet wanneer de dynamo kapot is zodat hij de accu niet meer bijlaadt. Dan kan de auto onderweg ineens stilvallen. Hoe groot is de kans dat dit echt gebeurt?

Colijntje

Geplaatst door Colijntje , lid sinds 6 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford S-Max? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

check

Beste antwoord, geplaatst door Jeraevers, 6 maanden geleden

Dat is niet te voorspellen.
De auto is 17 jaar oud, maar hoeveel km staan er op?
Een dynamo (alternator) kan het bij 120.000km begeven, dat kan ook pas gebeuren bij 300.000km.
En dat zijn puur hypothetische getallen die ik opnoem.
Een goedwerkende alternator geeft +- 14 volt. Er zijn van die voltmeters die je in de sigarettenaansteker kunt steken. Zo kan je het voltage in het oog houden.

    Dank je wel, dat is nuttige info!
    De km teller staat op ongeveer 170.000 - Colijntje, 6 maanden geleden
    En wat is een alternator? - Colijntje, 6 maanden geleden

Heino4267, 6 maanden geleden

Alternator = dynamo.
Héél vroeger had je gelijkstroomdynamo's en die wekten gelijkstroom op.
Een wisselstroomdynamo (vanwege de alternating Voltage ook wel alternator genoemd), wekt véél efficiënter wisselspanning op, die door een ingebouwde diodebrug wordt omgezet in gelijkspanning.
Een alternator is zo efficiënt dat hij qua afmetingen een factor 10 kleiner kan zijn dan een even krachtige gelijkstroomdynamo.

    En je kan even goed ook gaan voor een gereviseerde alternator ("dynamo"), dat is een stuk goedkoper. - Heino4267, 6 maanden geleden

Colijntje, 6 maanden geleden

Bedankt voor je uitleg, Heino4267, Qaar koop ik een gereviseerde dynamo? En is het arbeidsloon niet de grootste kostenpost?

Heino4267, 6 maanden geleden

Een gereviseerde dynamo kan je garage leveren, maar ook de gangbare auto-onderdelen handel (hier is dat Heuts, Kerp enz.). En een dynamo is over het algemeen goed bereikbaar en door een beetje handige sleutelaar ook wel zelf te vervangen.

Colijntje, 6 maanden geleden

Dank je wel, Heino4267!

Colijntje, 5 maanden geleden

In zoverre opgelost dat ik de voltmeter heb aangeschaft en iedere rit gebruik. Accu is nog steeds in orde. En een zoekopdracht voor een 2ehands dynamo uitgezet. Mijn zoon laten kijken waar de dynamo zit, helaas ver weg. Mocht hij vervangen moeten worden dan helaas via de vakman. Top tips, bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford S-Max of stel zelf een nieuwe vraag.