Ford Mondeo: Stotterende motor bij stationair draaien en elektrisch probleem

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1800

Ik heb eind 2011 een Ford mondeo-break gekocht, Turbodiesel 1800cc met 270000Km op de teller. (bouwjaar 1997)

Nadat deze gekeurd werd is deze afgezet bij mij en de verkoop afgerond. Nan een proefritje had ik de indruk dat de motor stotterde bij stationair draaien en dacht dat dit wel te verhelpen was met een dieselspoeling. Nu enkele maanden later is dit probleem er nog steeds, start soms moeilijk, stottert bij stationair draaien of lage toeren en geeft nogal veel rook bij elke stottering. blauw-grijs van kleur. Warm of koud weer maakt niet uit doch heb ik dit probleem niet altijd, soms houdt dit ineens op en kan ik ettelijke KM doorrijden zonder enig probleem.

Ook heb ik het probleem dat vele displaylichtjes het blijkbaar niet doen zoals de voorgloeiing van de bougies maar hoor het relais wel tikken. Ook de toerenteller valt uit waneer ik de lichten aansteek en werkt ook niet naar behoren, stationair staat deze op 1400Rpm en enkel waneer ik redelijk gas geef gaat deze omhoog. Brandstofmeter blijft steeds staan op 3/4e en Km-teller schokt maar loopt wel juist.

Heeft ook reeds 3x problemen gegeven bij vochtig weer, motor stilleggen, daarna proberen starten en vanaf er dan in stand 2 gedraaid word gaan de ruitenwissers vooraan bewegen en begint het display te flashen met een knetterend geluid in de zekeringkast bij de motor. Na een 5-tal minuutjes start deze normaal.

Heb wel gezien dat er een extra bedrading aangebracht is ter hoogte van het displaypannel (motorzijde dan...) en dat deze kabel helemaal naar onder in de motor gaat.

Iemand info/tips??? Verkoper heeft voertuig laten keuren en zonder garantie verkocht dus geeft geen antwoord meer. Help aub, ken daar bijna niets van, had al eens rondgeneust op internet en dacht aan EGR klep of zo. Auto verbruikt geen olie of koelwater...


Alvast bedankt.

Ghanny

Geplaatst door Ghanny (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Ghanny (0), 12 jaar geleden

Hallo daar,

Weeral effe verder... Heb reeds gloeibougie´s vervangen, evenals de temperatuursensor in het motorblok. Het probleem is er nog steeds, gan nu binnenkort elke zekering er een voor 1 uithalen terwijl de motor draait en zien of er hier enige opheldering tevoorschijn komt. Zou het kunnen helpen om de boordcomputer te resetten, als die er allesinds inzit, want het zou kunnen zijn dat er hier ergens een probleem is of enige afstelling die niet correct is...

Nogmaals, Help...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.