Ford Mondeo: mapcensor

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600 16V

motor loopt al geruime tijd onregelmatig. veel onderdelen vervangen en gezocht maar blijft stotteren en ik kan geen volgas geven want dan houdt hij in. dacht dat ik het gevonden had. er waren twee vacuumslangen doorgebeten door een marter. het waren de twee slangetjes die naar de mapcensor lopen. deze ook vervangen maar stotteren blijft. kan het zijn dat mapcensor defect geraakt is door het gebrek van die slangetjes ?.

jos56

Geplaatst door jos56 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Neen, kan niet, Zitten er 2 lanen aan??? heb je ze misschien gewisseld? Of heeft de marter ook nog in andere slangen gebeten??

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

lanen moet slangen zijn. en de s en de g haperen soms op mijn pc.

jos56 (0), 12 jaar geleden

hallgggo Cor, alvast bedankt voor je reactie. ik zal eens gaan zoeken of ik nog een kapotte slang kan vinden. ik denk niet dat ik de twee slangetjes verwisseld heb want ze hebben een verschillende dikte. bestaat er zoiets als een schema van de vacüumslangen of iets dergelijks. gr. jos

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Als een vacuumslang lekt zuigt hij valse lucht in het inlaatspruitsuk, De druk erin zal afwijken van wat gebruikelijk is. Dus de ECU neemt voortdurend verkeerde beslissingen.

Als je bij stationair draaiende motor een slang in je oor stopt en met het andere eind langs alle verdachte plaatsen gaat zul je de lucht kunnen horen.

als alles goed dicht is dan zou ik eerst maar de ECU uit (laten) lezen. en daarna eventueel resetten, rijden en opnieuw uitlezen..

jos56 (0), 12 jaar geleden

Beste Cor,

Alvast hartelijk bedankt voor je goede tip. Zal dit uiteraard morgen gaan proberen. Over het eventueel ECU laten uitlezen en resetten meld ik me nog.

Gr. Jos

jos56 (0), 12 jaar geleden

Beste Cor,

Ik wilde je even laten weten dat het probleem is opgelost. Het lag aan de disboubine i.c.m. de bougiekabels. Hij loopt weer prima! Toch bedankt voor je moeite.

Gr. Jos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.