Ford Mondeo: stuurbekrachtiging knakt ,drukventiel ?

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800 16v

Van mijn mondeo knakt de stuurbekrachtiger als je hem de eerste keer start , en elk zwaar punt wat je veroorzaakt. Dwz als je stil staat , van links naar rechts stuurt zit er een harde KNAK in het stuurhuis. Met de wielen vrij is er geen enkele belemmering waarneembaar. Alles is spelingsvrij. Ook geen raar gevoel of bijgeluiden.
Alles is gecheckt, het komt niet van draagarmen of subframe bouten. Alles zit vast.

ter info: De vorige eigenaar heeft een lek stuurhuis gehad , en er zit er nu een onder van de sloop. Volgens de vorige eigenaar heeft dit stuurhuis vanaf het begin deze "knak".

Nu las ik ergens iets over een druk regelaar, die soms verkeerd om wordt gemonteerd.

Zou dit te verklaren zijn dat deze dus als het ware een soort blokkade is, en bij hoge druk het kogeltje in de druk klep los knalt , wat de knak veroorzaakt.
ook is een soort torsie/beweging zichtbaar van het stuurhuis en met de knak lijkt het alsof de spannig eraf knalt.

Zelf lijkt me de druk-klep een mogelijke oorzaak, is deze makkelijk te vinden ? of waar zit deze ? en deelt iemand deze mening ?

alvast bedankt.

dennisgro

Geplaatst door dennisgro (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Doktor (0) PRO, 14 jaar geleden

Kijk de 2 bouten eens na waarmee de stuurkoppeling vastzit (aan de stuurstang en aan het stuurhuis), van binnen uit net op de bodem.
En dan ook de 2 bouten waarmee het stuurhuis op het subframe vast zit.

Suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.