271 bezoekers online

Ford Fiesta 2017: Stuurprobleem

Bouwjaar: 2017, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 74

Beste

5 maanden geleden heb ik mijn auto tweedehands gekocht. Een Ford Fiesta 1.0 benzine met 100 pk, handgeschakeld van de nieuwste generatie. In het begin merkte ik aan kleine dingen dat er misschien iets aan de software zou kunnen liggen, bv. het geluid van de parkeersensoren dat soms schel klinkt en nu (en wat mij het meeste verontrust) het sturen. Sinds kort kan ik bv. niet meer met één hand op de autostrade rijden omdat mijn stuur constant kleine pulsen nodig heeft om rechtdoor te blijven rijden. Ook merk ik precies dat mijn stuur een mm naar links is opgeschoven als middenstand en wanneer ik 5 km/h rijdt kan ik rechtdoor rijden met mijn stuur dat 5 cm naar links is gedraaid. Ik vermoed geen mechanisch probleem omdat er geen enkel lampje op mijn dashboard brand. Misschien een softwareprobleem? Misschien is er nog iemand met dit probleem? Alvast bedankt voor de hulp!

JDS2070

Geplaatst door JDS2070 , lid sinds 3 weken geleden

2 Reacties

0

oldford, 3 weken geleden

Heb je de auto bij een bedrijf gekocht? Dan heb je minimaal recht op de "wettelijke" garantie.
Zie: https://www.consuwijzer.nl/garantie-repa...

Overigens, je stuurwiel is nog steeds verbonden met de stuurinrichting.
Dus softwareproblemen kun je gevoeglijk vergeten.

    Ik weet het, de 25ste maart heb ik al een afspraak bij een Ford dealer. Maar ik wou toch nog eens horen naar ervaringen van andere mensen :) - JDS2070, 3 weken geleden
0

Heino4267, 3 weken geleden

Heb je geen stoeprandje geraakt of zo waardoor de uitlijning niet meer klopt en de stuurbekrachtiging nu "helpt" omdat het detecteert dat het stuur wat is ingedraaid?

    Mijn auto heeft zeker geen zware tik gehad, toch bedankt voor de tip :) - JDS2070, 3 weken geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Fiesta of stel zelf een nieuwe vraag.