Ford Galaxy: te hoge spanning?

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 TDCi 175 PK

Ik heb een DVD set met in het dashboradkastje een DVD speler en in de kopsteunen 2 schermpjes laten inbouwen nu gaat er steeds een stuurkastje wat tussen de DVD- speler en de schermpjes inzit stuk (ca 1x per maand), de leverancier van de schermpjes zegt dat de spanning van de galaxy bij laden kan oplopen tot ongeveer 16V en dat de componenten daardoor stuk gaan, maar de Ford Dealer zegt dat dit niet waar is en het slechte componenten zijn. Een vriend van mij heeft hetzelfde DVD systeem en heeft nooit problemen.

marclambrix

Geplaatst door marclambrix (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Galaxy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Ford gebruikt bij een aantal modellen een systeem dat ze "smart-charging" noemen. Daarbij loopt de spanning inderdaad wat hoger op dan bij andere auto's.
Meet de spanning op de accu eens bij draaiende motor na de koude start met een voltmeter. Zowel bij stationair als bij verhoogd toerental.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Galaxy of stel zelf een nieuwe vraag.