Ford Focus: Te laag toerental bij intrappen koppeling

Bouwjaar: 2004

Als de motor van mijn Focus (1.6 16V, november 2004) warm is, en ik rij op een stoplicht af, dan - op het moment dat ik de koppeling intrap - zakt het toerental naar een te lage waarde (rond de 500 rpm) waarbij de auto in zijn geheel even schudt. Binnen een seconde corrigeert dit zich naar een normaler toerental (rond de 900 rpm). Na elke keer gasgeven komt dit terug, waardoor dit in de file ronduit irritant is.
In de zomer, met ingeschakelde airco is het net even wat erger; het bereikte toerental is nog wat lager, en het duurt dan wat langer voor het toerental zich stabiliseert (toerenteller gaat paar keer heen en weer tussen 500 en 1000 rpm).

De dealer kan niets vinden ("computer geeft geen foutmeldingen"). Na resetten van de systeem was het een paar dagen weg, maar kwam net zo hard weer terug.

Laatste info: het probleem doet zich bijna altijd voor als de motor warm is, maar hoewel zeldzaam, komt ook voor dat het toerental niet zo ver zakt, en de auto dus (in mijn ogen) normaal doet.

Mikkem

Geplaatst door Mikkem (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Cornee (0) PRO, 18 jaar geleden

Is dit nog een focus1?

Mikkem (0), 18 jaar geleden

Ja, is het eerste type nog. Een van de laatsten geloof ik, maar toch.

Cornee (0) PRO, 18 jaar geleden

dan zit het meestal in de stationair regelklep.
even demonteren en schoonmaken of vervangen.

Mikkem (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor de tip Cornee. Je zou toch zeggen dat de dealer daar ook op moet kunnen komen...!?

Mikkem (0), 17 jaar geleden

Update: probleem is (eindelijk) opgelost.

Kreeg via een ander medium het bericht dat dit probleem opgelost was in de nieuw vrijgegeven software van juni 2006. Deze in laten lezen bij de laatste beurt, en het probleem is weg.
Gisteren ruim 2 uur in de file gestaan bij Brussel, met de airco aan, en geen enkel probleem gehad.

Probleem werd veroorzaakt door het vacuum dat ontstaat bij het intrappen van de rem. Ben niet technisch genoeg om het goed uit te leggen, maar degenen die dat wel zijn snappen het zo hoop ik wel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.