Ford Focus: Focus 1.6 zetec: koelproblemen

Bouwjaar: 2001

Is er bij iemand iets bekend over een focus 1.6 zetec met problemen van lekkage van koelvloeistof onder de motordeksel via "pluggen" in de cylinderkop van de motor? Volgens de garage vullen deze pluggen de gaten op die voor het gietproces van de motor nodig zijn. Komt dit vaker voor bij een auto van 4 jaar oud?

Volgens de garage is een flink deel van de koelvloeistof hierdoor op de bougies en de temperatuursensor terecht gekomen, wat de oorzaak was van de volgende symptomen:

1. Eerst problemen gehad met een koude start; de motor sloeg direct weer af. Bij opnieuw starten en wat gas pakte de motor ineens goed op en was er duidelijk even een geluid van luchtbellen te horen.
2. Paar dagen later stond de focus op de snelweg stil met een flink haperende motor en koude koelwaterslangen, de temperatuurmeter gaf ook geen rare waarde aan. Na het vervangen van de temperatuursensor, de thermostaat en de bougies leek de auto het een paar weken weer goed te doen, totdat de startproblemen terugkwamen. Vervolgens heeft de garage de beschreven lekkage gevonden en lijkt het probleem nu echt opgelost.

Paul8542

Geplaatst door Paul8542 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

fordman3106 (0) PRO, 18 jaar geleden

Klopt heb dit ook al meegemaakt, moest de koppaking vervangen i.v.m. koelwatergebruik en geen zichtbare lekkage. Was ook niets te zien. Kop laten afpersen,vlakken,enz daarna precies hetzelfde en toen lekte ook een vriesstop in de cilinderkop. Na vervanging was het probleem verholpen. Dit was dus een dure reparatie.

dennis2151 (0), 18 jaar geleden

vriesdoppen demonteren met inbusdop reinigen en monteren met lock tide daarna laten drogen 24uur vullen met vloeistof daarna ok Goede ervaringen mee gehad

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.